Elegantne kreacije zamijenila vojnom uniformom: Princeza Kate sjela za volan oklopnog vozila

Piše: I. H.

Obzirom da je princ Charles postao kralj još prošlog ljeta, dio svojih dužnosti prebacio je na snahu, princezu Kate, koja sada kao počasno vojno lice upravlja s nekoliko brigada, a ovih dana je prvi put posjetila vojnu brigadu specijaliziranu za izviđanja.

Princezi od Walesa, dodijeljeno je mnogo novih kraljevskih dužnosti, pa je tako postala pukovnica zračnih snaga flote i kraljevska počasna pukovnica Kraljevskog zrakoplovstva Coningsby, a nešto ranije dobila je čin pukovnice irske garde i kraljevski počasni zračni brigadir zrakoplovnih kadeta. U novoj ulozi, „naoružana“ vojnim činovima, Catherine je ovih dana debitirala kao narednica The Royal Dragoon Guards, konjičke brigade britanske vojske koja ima bazu u mjestu Dereham u Norfolku.

Brigada je specijalizirana za izviđanje, traženja neprijatelja i razumijevanje načina na koji oni djeluju, a nedavno su raspoređeni u afričku državu Mali kao dio mirovne operacije. Elegantna princeza za ovaj posjet obukla je crne uske pantalone, dolčevitu i sako, koji je nakon razgledavanja kasarne i druženja s porodicama vojnika, zamijenila maskirnom uniformom, pancirnim prslukom i metalnom kacigom. Provozala se oklopnim vozilom do vježbališta u obližnjoj šumi, a u povratku joj je narednik Darreyl Tukana prepustio volan.

‘‘Svim članovima kraljevske porodice vožnja oklopnih vozila kao da je u krvi. Odlično ih je vozio princ Philip, kralj Charles, a bez problema je to odradila i princeza Catherine. Ona inače vozi Land Rover pa sam joj rekao kako je princip vožnje skoro potpuno isti. I uživala je u svako djeliću tog kratkog putovanja.‘‘, rekao je narednik Tukana, kako prijenosi britanski The Telegraph.

Osim oklopnog vozila, oprobala se i upravljanju vojnim dronom i nema sumnje da je boravak u brigadi princezu potpuno oduševio, pa je najavila i skori povratak.

Pročitajte još