Deset godina teddy kaputa: Klasika i glamur

Piše: L. K. P.

Kaputi su, bez sumnje, jedan od najvažnijih odjevnih predmeta za jesen i zimu. Naime, bez toplog i kvalitetnog kaputa nikako ne možemo zamisliti hladne dane koji su pred nama. Osim toga što nas griju, kaputi su također savršeni komad odjeće želimo li izgledati dotjerano.

Ove sezone u modi je sve, a naglasak je prvenstveno stavljen na jarkim bojama i zanimljivim uzorcima. Nakon dugogodišnje ere minimalizma u modu se polako vraćaju vibrantne i razigrane modne kombinacije koje svakoga ostavljaju bez daha. Komad koji će osvježiti apsolutno svaki naš outfit i pritom mu dati notu posebnosti je, naravno, bezvremenski teddy kaput.

Teddy kaput ima dugu modnu povijest, a naročit ‘‘hype‘‘ oko njega pojavio se prije 10 godina, tačnije 2013. godine kada je italijanski brend Max Mara predstavio svoju verziju teddy kaputa. ‘‘It‘‘ kaput specifičnog kroja, spuštenih ramena i velikih džepova svojim je izgledom zasluženo ušao u povijest.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sonia Lyson (@sonialyson)

Ime je dobio po plišanom medvjediću, a kao što mu i sam naziv govori, u njemu se svako osjeća ugodno. Prva ga je obukla Carine Roitfeld, francuska modna urednica i model, a njena fotografija u rekordnom je roku obišla sve modne portale. Osim nje, među prvima ga je obukla i reality zvijezda Kim Kardashian.

Njegova je popularnost od toga trenutka samo sve više rasla, a danas ga nose mnoge trendseterice iz cijeloga svijeta. Povodom proslave 10. rođendana, ove godine Max Mara je predstavila limited edition svog popularnog teddy kaputa.

Klasičnoj Icon liniji brenda pridružio se i takozvani Sparkling Teddy, kaput koji na sebi ima preko 300 ručno ušivenih kristalića što limitiranom modelu daje dašak glamura i razigranosti.

Isto tako, za najmlađe fanove Max Mara brenda predstavljena je i prva kolekcija dječjih Teddy komada.

Pročitajte još