Matthew Perry otkrio da su “Prijatelji” završili zbog Jennifer Aniston: Nije više željela učestvovati

Piše: I. H.

 

 

Iako je izgledalo da je serija “Prijatelji” prirodno krenula svojim tokom, pokojni Matthew Perry jednom je rekao da je serija završila iz sasvim drugog razloga.

 

Perry je govorio o tome zašto je Prijateljima došao kraj dok je prošle godine promovisao svoje memoare Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing, te je tvrdio da je Jennifer Aniston htjela da serija završi.

 

Perry, Kudrow, Aniston, LeBlanc i Schwimmer bili su relativno nepoznati prije hit serije, koja se prikazivala od 1994. do 2004. godine. Na kraju je serija pokrenula njihove karijere.

 

“Jennifer je željela raditi filmove”

 

Govoreći o završetku serije, Perry je u svojoj knjizi napisao : “Istina je bila da smo svi bili spremni da Prijatelji budu gotovi.”

 

“Za početak, Jennifer Aniston je odlučila da više ne želi učestvovati u showu, a kako smo svi donosili odluke kao ekipa, to je značilo da svi moramo prestati”, otkrio je pa dodao:

“Jennifer je željela raditi filmove, a ja sam cijelo to vrijeme radio filmove.” Naveo je da su svi likovi ustvari bili sretni na kraju serije i da “niko ne želi gledati hrpu sretnih ljudi koji rade sretne stvari”.

Pročitajte još