Kralj Charles slavi 75. rođendan: Ovo su njegove bizarne navike, a evo kako mu izgleda jedan radni dan

Piše: L. K. P.

Kralj Charles III danas slavi 75. rođendan. Iako se mnogi šale da se zaposlio tek u zreloj dobit, njegovo osoblje otkrilo je da je novi kralj pravi radoholičar.

Charlesov bivši sekretar otkrio je kako kralj nikada ne uzima pauzu za ručak, a doručkuje voće i sjemenke. Šuška se i da mu se servira niz raznovrsno pripremljenih jaja, a onda on odabere šta će jesti za doručak.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

– Nikada nisam vidio niti jedno kuhano jaje za doručkom svih onih godina koje sam radio tamo – otkrio je Julian Payne te dodao kako kralj ne jede ručak:

– Tako da jedna od prvih lekcija koje sam naučio kad sam bio s njim na putu jest da pojedem obilat doručak ili ponesem nekoliko energetskih pločica kako bi mogao izdržati.

Opisao je kako izgleda prosječni radni dan kralja i njegovih suradnika.

– Radni dan je prilično neumoljiv. Počinje s radio vijestima, pregledavanjem naslova uz doručak za kojim jede salatu od sezonskog voća, sjemenke i čaj – otkrio je.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by House of Lords (@ukhouseoflords)

Njegovo kućanstvo vodi mali, ali predan tim osoblja, a većina njih uz Charlesa je već desetljećima.

Dva puta godišnje sav Charlesov posao zapisuje se u novi šestomjesečni dnevnik. Od svog rada uzima pauzu oko 13 sati, ali ne kako bi jeo, nego da šeta vani.

– Kralj ne voli biti u zatvorenom predugo i uvijek ima prozore širom otvorene – ispričao je Payne.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

Kralj prvu pravu pauzu uzima u 17 sati. Tada stane sa svime da bi popio čaj. To je vrijeme kada može odmoriti, a često ga provodi s kraljicom suprugom Camillom (76). Jedu sendviče ili komad voćne torte. Ako ostane kolača nakon što se razdijeli, sprema se u plastičnu posudu da bi se zasladili sutra, ili dan nakon toga.

Charles se nakon pauze vraća za radni stol kako bi riješio ‘brdo papirologije’, koje nikako da se smanji. Večera tačno u 20 i 30, a u 22 sata ponovno odlazi za svoj radni stol. Često zna raditi i do iza ponoći.

Pročitajte još