Ana Ivanović nosi torbu koja je za sve ljubitelje mode must have: Imaju je i Jelena Đoković i Sofia Vergara, a evo zašto je zovu najskupljim cekerom na svijetu

Piše: I. H.

Srbijanska teniserka Ana Ivanović na Instagram profilu otkrila je svoj street style iz Barselone. Slavna Beograđanka se dobro snalazi sa svim modnim pravcima, ali na ovom modnom polju briljira. Na njoj vidimo skini jeans, jednostavnu duksericu u istoj boji, klasičan mantil, pa kačket kao šik sportski detalj i sjajan model patika – ona inače uvijek nosi savršene patike. Tu je i tote torba iza koje se krije interesntna modna priča.

Tote torba odolijeva trendovima već nekoliko sezona, a zapravo je vodeći modni diktat koji se kombinira uz sve stilove. Ana Ivanović nosi torbu omiljene modne marke Celine, a ovaj model torbi ponudili su i brojni drugi brendovi poput modne kuće Christian Dior.

Važan detalj vezan za tote torbe jeste njihova spomenuta fleksibilnost, kao i to što se mogu naći u različitim dezenima. Onaj koji je lijepa teniserka izabrala sjajno se slaže sa neutralnim bojama ostalih dijelova njenog stajlinga.

 

Koliko su važne tote torbe, pokazat će vam i priča o onoj koju je osmislila modna kuća Christian Dior. Kako piše u opisu tih modela, oni su postali značajan dio Dior estetike. Krasi ih prepoznatljiv modni pečat ovog brenda, a iza ideje o ovim torbama nalazi se prva žena kultne modne marke Maria Grazia Chiuri. I ideja je bila više nego uspješna, što se može vidjeti na društvenim mrežama i po stilu poznatih dama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ana Ivanović (@anaivanovic)

Svoj primjerak tote torbe nabavila je i novinarka Beatrice Borromeo, koja potiče iz aristokratske porodice i koja je udata za unuka Grace Kelly, Pierrea Casiraghia (njihov brak traje od 2015).

Tote torbu ima i Jelena Đoković koja je svoj model drugačijih boja nosila na Wimbledonu 2022. u Londonu.

Dizajn torbi je savršen, a cijena upada u oči i iznosi 3.500 dolara odnosno oko 3.400 eura. A izrada skupocjenih torbi se ovako odvija. Koristi se francuski tekstil, prvobitno kreiran 1947. godine i prvi put viđen na zidovima prvog butika modne kuće “Dior”. Maria Gracia Chiuri odabrala je ovaj materijal i modernizovala ga za kolekciju tote torbi. Prvi korak je izrada veza, što se obavlja u italijanskom porodičnom ateljeu. Svaki primjerak ima preko milion šavova, a da bi se napravio toliko broj, potrebna su 42 sata. Motivi na torbama kreiraju se šivaćim mašinama i svaki se radi pojedinačno.

Prednji dio torbe zatim dobija vezenu inskripciju imena brenda i grada Pariz. Pet dijelova torbe se potom detaljno pregledaju, prije nego što se pošalju u atelje. Naredni korak je faza sastavljanja, koja uključuje dodavanje ručki i spajanje centralnih i bočnih dijelića. Dodaje se zatim pečat “Christian Dior Paris, made in Italy”, sa zlatnom vrpcom sa unutrašnje strane.

 

Tote torbe nose i Sofija Vergara i Jennifer Lopez.

Pročitajte još