Detoks napitak Zdravka Čolića: Pomoću ovog i u 72. izgleda kao momak

Piše: I. H.

 

Pored toga što decenijama impresionira vanserijskim glasom, legendarni Zdravko Čolić oduševljava i mladolikim izgledom i nevjerovatnom energijom na kakvoj bi mu pozavidjele i mnogo mlađe osobe.

 

Genetika sigurno iga važnu ulogu, ali Zdravko Čolić je godinama u top formi, i zbog zdravlja i zbog posla. Njegovi energični nastupi sa kojima bi i neumorni Mick Jeger teško držao korak, zahtjevaju dosta kondicije, a istovremeno vas održavaju u kondiciji.

Slavnog pjevača su fotografi par puta uhvatili kako trenira na Košutnjaku, gdje je radio vježbe za stomak, pa vježbe za istezanje, a praktikovao je i brzo hodanje.

Muzička legenda je u maju prošle godine otkrila da koristi hiperbaričnu komoru koja ga čini i mladolikim i čuva zdravlje njegovih glasnih žica. Čolić odlazi na medicinski tretman, zasnovan na čistom kisiku. Kisik se udiše pod pritiskom većim od atmosferskog. Dovoljan je kratak boravak da bi se ispoljili efekti.

 

 

A da je slavni Čola veliki gurman, potvrdila je prije nekoliko mjeseci i kuharica u poznatom beogradskom restoranu koji pjevač često posjećuje: “Naručivao je uvijek domaća kuhana jela koja su tog dana bila na meniju restorana. Dolazio je često i sa porodicom i čak telefonom naručivao hranu i dolazio samo kako bi je pokupio. Kako je to bio restoran nacionalne kuhinje, nije bilo modernih kolača, ali smo pravili krempite po tradicionalnom receptu, kao i pite sa orasima. Sve je to jako volio”.

Čolić je poznat kao veliki hedonista pa su njegovi ručkovi opisivani kao prava dramaturgija s obzirom na to da imaju uvod, razradu pa završnicu. I red bi uvijek ispoštovao, od aperitiva, predjela, glavnog jela (najčešće riba), omiljenog pića, dezerta, i na kraju još poneka čašica omiljenog napitka.

Međutim, Čola je uvijek znao gdje je mjera. Ako bi sa prijateljima nekoliko dana zaredom uživao u gurmanlucima, napravio bi pauzu od nekoliko dana kako bi trenirao i prirodnim napitcima osvježio organizam. Njegov detoks su svježe cjeđeni sokovi.

“Svaki dan iscjedi pet kilograma naranči i četiri kilograma cvekle. Kaže da se tada i sokovnik umori”, piše bosnainfo.ba.

A Čola obožava i sarmu, i punjene paprike ali i biftek i zelenu satu, što često i sam priprema. Omiljeni su mu i specijaliteti iz Istre odnosno mediteranska ishrana u kojoj uživa kada ljetuje sa porodicom. Stručnjaci često ističu da je ova vrsta ishrane veoma blagotvorna za zdravlje.

 

Pročitajte još