Monica se na poseban način oprostila od Chandlera: Trebala je to biti avantura za jednu noć…

Piše: L. K. P.

Nakon dirljive oproštajne poruke Matta LeBlanca i Courtney Cox oglasila se povodom smrti svog kolege iz Prijatelja Matthewa Perryja.

– Jako sam zahvalna za svaki trenutak koji sam provela s tobom, Matty, i nedostaješ mi svaki dan.

Kad s nekim blisko sarađuješ kao ja s Matthewom, postoje hiljade trenutaka koje bi volio podijeliti. Za sada je ovo jedan od mojih omiljenih.

Da dam malo pozadine, Chandler i Monica su trebali imati avanturu za jednu noć u Londonu. No, zbog reakcije publike, to je postao početak njihove ljubavne priče. U ovoj sceni, prije nego što smo krenuli, šapnuo mi je smiješnu rečenicu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Courteney Cox (@courteneycoxofficial)

Često je radio takve stvari. Bio je duhovit i ljubazan, napisala je glumica na Instagramu u opisu videa u kojem je prikazana prva ljubavna scena između njenog lika Monice i Perryjevog lika Chandlera.

Courtney i Matthew su od 1994. do 2004. godine glumili zajedno u kultnoj seriji, prvo prijatelje, a zatim i par koji je osvojio srca gledaoce širom svijeta.

Matthew Perry preminuo je krajem oktobra, u dobi od 54 godine. Najbliži prijatelji i porodica preminulog glumca okupili su se 4. novembra na intimnoj ceremoniji u Forest Lawn Memorial Parku u Los Angelesu, u blizini studija Warner Bros, kako bi se posljednji put oprostili od Perryja.

Pročitajte još