Glumica iz “50 nijansi sive” progovorila o najtežoj životnoj borbi: Bolest je prati od tinejdžerskih dana

Piše: I. H.

 

Poznata glumica Dakota Johnson nedavno je odlučila da javno govori o svojoj borbi sa depresijom, otkrivajući da je njen dečko, pjevač grupe Coldplay, Chris Martin imao ključnu ulogu kao njena nepokolebljiva podrška.

 

Govoreći na 17. godišnjem seminaru na ručku HOPE, Johnsonova je iskreno govorila o svojim unutrašnjim borbama, ali i o tome da je njen momak bio taj koji je primjetio da je osjetljiva, razdražljiva i da nije dobro.

 

On je čak mogao prepoznati kad joj nailazi loš period po izboru odjeće koju bi oblačila tog dana.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TeaTime.Pictures (@teatime.pictures)

Johnsonova se sa depresijom borila od svoje 15. godine, njen put izlječenja je bio dug i često naporan. Teška borba je pokazala da je veoma uporna i da ima nepopustljivu želju da se bori za svoje mentalno zdravlje.

 

Na posebno “loš dan”, Martin je primjetio i da ona bira posebnu majicu “Mačke” i to je bio znak njene unutrašnje borbe. Ona je danas ponosna na njegovo empatično razumijevanje njenog stanja.

 

Dakota je pokazala izuzetnu hrabrost u borbi protiv depresije, a na seminaru je odlikovana zbog svog nemilosrdnog zalaganja za borbu protiv ovog stanja. Njeno javno priznanje je služilo kao svjetionik nade za mnoge koji se bore sa sličnim izazovima.

 

Dijeleći svoja lična iskustva, pomogla je da se ukloni stigma oko mentalnog zdravlja i podstakla je otvoren razgovor.

Dakotin pristup liječenju depresije podrazumijevao je mnogo toga. Ona pripisuje humor kao vitalni mehanizam suočavanja, strategiju koju su podučavali njeni roditelji, Don Johnson i Melanie Griffith, koji su je uveli u terapiju u nježnoj dobi.

 

Njena dnevna rutina uključuje transcendentalnu meditaciju, duboke masaže tkiva, rad na disanju i jogu, dodatno naglašavajući njenu posvećenost održavanju svog mentalnog zdravlja.

Pročitajte još