Omiljena britanska princeza postavila je trendove koje i sada rado nosimo: Ovo su bile ‘samo’ torbice, dok ih Diana nije dovela do kultnog statusa

Piše: L. K. P.

Baš kao i većina dama, i princeza Diana voljela je modu, a posebno torbice. Mnogo njezinih outfita ostavilo je neizbrisiv trag, a luksuzni modni brendovi prepoznali su Dianinu veličinu i torbicama dali njeno ime.

Iako je princeza Diana popularizirala malu crnu haljinu i biciklističke hlače u kombinaciji s oversized gornjim dijelovima trenirke, velik utjecaj ostavila je i na svijet torbica.

Prva dama Francuske 1995. godine poklonila je Lady Di neobjavljenu torbu ‘Dior Chouchou’. Od te godine Diana je često bila fotografirana kako nosi malu crnu torbicu s potpisom francuskog luksuznog brenda. Godine 996. torbica naziva ‘Dior Chouchou’ promijenila je ime u ‘Lady’, a prodaju se i dan danas te drže status najtraženijih Dior torbica.

Često je nosila u sportskim prilikama kao što su odlasci u teretanu, a uz tu je torbu fotografirana kako nosi neke od svojih najpoznatijih sportskih outfita u kratkim biciklističkim hlačicama. Godine 2021. kreativni direktor Guccija torbu je vratio u prodaju te joj nadjenuo ime ‘Gucci Diana’.

Italijanska luksuzna modna kuća Ferragamo rado je sarađivala s britanskom princezom. Ferragamo potpisuje i torbicu koju je Diana uparila sa svojom poznatom ‘osvetničkom haljinom’, no najpoznatija italijanska torbica princeze Diane ipak je kožna torbica s dugačkim lancem koju je imala u crnoj i bež boji.

Još jedan dragi komad u Dianinoj kolekciji bila je ‘Di Bag’ italijanskog brenda Tod’s. Izvorno je nazvana D Bag, a godine 2013. brend je ponovno izdao torbu pod imenom ‘Di’ te je i danas dostupna u raznim bojama i veličinama.

Pročitajte još