Danas su glumice s holivudske A-liste, a nekada davno bile su pobjednice izbora ljepote

Piše: L. K. P.

Svjetski izbor za Miss Universe održat će se u nedjelju u San Salvadoru, glavnom gradu Salvadora. Upravo taj povod bio je i više nego dovoljan da se prisjetimo slavnih holivudskih ljepotica koje su se nekad takmičile na sličnim izborima

Danas su poznate isključivo kao glumice s holivudske A-liste, no nekada davno bile su samo jedne od takmičarki raznih izbora ljepote, na kojima su mogle pokazati svoj izgled, ali i talent po kojem se izdvajaju od drugih. Evo o kojim je slavnim ljepoticama riječ.

Eva Longoria

Holivudska miljenica, najpoznatija javnosti po svojoj ulozi u popularnoj seriji ‘Kućanice’, svoj je put do vrha započela kao pobjednica izbora za Miss Corpus Christi 1998. godine.

Gal Gadot

Danas je Gal Gadot najpoznatija po ulozi heroine Wonder Woman, no prije negoli je postala glumicom, ova se ljepotica 2004. natjecala na izboru za Miss Izraela te je i ponijela krunu.

 

Michelle Pfeiffer

Čak se i legendarna Michelle Pfeiffer u mladosti prijavila na izbor ljepote. Danas omiljena holivudska glumica svojedobno je nosila titulu Miss Orange County i sanjarila o tome da postane zvijezda.

 

Halle Berry

Prije nego je osvojila najprestižniju glumačku nagradu, Oscara, i pokorila Hollywood, Halle Berry je 1986. s titulom Miss Ohio stigla i na takmičenju Miss USA, no nije ga osvojila.

Matthew McConaughey

Da se nisu samo glumice takmičile na izborima ljepote, otkrio je Matthew McConaughey, nedavno se prisjetivši da je kao mladić proglašen Misterom Texasa.

Oprah Winfrey

I legendarna voditeljica Oprah Winfrey, danas jedna od najmoćnijih žena televizije, svoj prvi uspjeh zabilježila je 1972. godine, kada je ponijela titulu Miss Black America.

Priyanka Chopra Jonas

Glumica i supruga pjevača Nicka Jonasa, Priyanka Chopra, ponosno nosi titule Miss India, ali i Miss svijeta, koju je osvojila 2000. godine, a koja joj je zbog njene harizme, ali i nevjerovatnog talenta, otvorila vrata Hollywooda.

Pročitajte još