Širi se snimak s koncerta Taylor Swift na kojem je preminula djevojka: Zabrinuta pjevačica molila je redare da priskoče u pomoć

Piše: L. K. P.

Na koncertu Taylor Swift u Rio de Janeiru preminula je 23-godišnja djevojka Clara Benevides.

Djevojka se iznenada srušila na stadionu Olímpico Nilton Santos, a liječnici koji su bili na licu mjesta pokušavali su je oživjeti. Prebačena je u gradsku bolnicu Salgado Filho, ali nije joj bilo spasa.

Brazilski mediji pišu da je na dan koncerta u Rio bilo više od 38 stepeni Celzijusovih, dok je temperatura na samom stadionu dosezala i 60 stepeni, a na koncert je bilo zabranjeno unositi vodu.

Portal Fohla De Sao Paolo navodi i kako su vatrogasci na stadionu pomagali preko 1.000 drugih fanova koji su zbog vrućine pali u nesvijest.

@swifthazed13 MULTIPLE fans passed out during tonight’s show a 23 year old girl lost her life today because of the heat and exhaustion. water bottles were not allowed and the ones inside the stadium were so expensive. this should never have happened and it could have easily been avoided. RIP Ana. #taylorswift #theerastour #tstheerastour #erastour #swiftie #swifttok ♬ original sound – swifthazed13🪩⭐️

Nakon vijesti o tragediji, društvenim mrežama proširila se snimka na kojoj Taylor moli redare na stadionu da publici daju vodu.

-Taylor Swift je nekoliko puta zamolila redare da daju vodu obožavateljima, a oni su je ignorirali pa je to sama napravila tokom koncerta, stoji u opisu videa koji se širi društvenim mrežama, u kojem se može vidjeti Taylor baca bocu vode u publiku koja viče: “Vode, vode!”

-Ljudima ovdje treba vode. Kogod da je odgovoran, pobrinite se da se to dogodi, govori Taylor na snimci.

Kantautorica se nakon tragičnog događaja oglasila tužnim saopćenjem.

-Ne mogu vjerovati da pišem ove riječi, ali slomljena srca moram reći da smo večeras prije mog koncerta izgubili obožavateljicu. Ne mogu vam ni reći koliko sam shrvana zbog toga. Nemam puno informacija osim činjenice da je bila jako lijepa i premlada. Moje slomljeno srce je uz njenu porodicu i prijatelje. Ovo je zadnje što sam mislila da će se dogoditi kada sam odlučila u sklopu turneje nastupiti u Brazilu, napisala je Taylor u pričama na svojem profilu na Instagramu.

Taylor Swift ima još dva zakazana koncerta u Rio de Janeiru, u subotu i nedjelju navečer, a istakla je da na njima neće pričati o smrti obožavateljice, jer je preplavljena tugom.

Pročitajte još