Nikaragvanka Sheynnis Palacios, najljepša žena na svijetu u izboru Miss Universe 2023.

Piše: L. K. P.

Nikaragvanka Sheynnis Palacios izabrana za Miss Universe 2023..Najljepša žena na svijetu u izboru Miss Universe studentica je odnosa s javnošću i digitalnih komunikacija, te članica univerzitetskog odbjkaškog tima.

Sheynnis nije uspjela zadržati suze kad su je organizatori izbora za Miss Universe 2023., koji je održan u San Salvadoru, proglasili pobjednicom i najljepšom ženom na svijetu. Zanosnu 23-godišnju ljepoticu svladale su emocije dok joj je krunu predavala prošlogodišnja pobjednica Amerikanka R‘Bonney Gabriel.

Izbor za Miss Universe 2023. ući će u historiju jer su na njemu prvi put sudjelovale majke, dvije transrodne kandidatkinje i + size mode Jane Garrett, koja je na 72. takmičenju najljepših žena na svijetu predstavljala Tibet.

Pobjednica je u svom govoru zahvalila organizatorima i svim ostalim takmičarkama koje su u San Salvador stigle iz 83 zemalja, a kao svoje najbolje osobine istakla je – zahvalnost i poniznost. Naglasila je i važnost jednakosti plaća za iste poslove koje obavljaju žene i muškarci, te dodala kako ulazimo u razdoblje u kojem za žene više nema granica.

Sheynnis Palacios veteranka je izbora: 2016. postala je Miss Teen Nikaragve, a 2020. okitila se titulom Miss Nikaragve, te se na izboru za Miss svijeta iduće godine plasirala u finale. Kako god, o ovakvom uspjehu nije se usudila niti sanjati, a nakon što odradi sve svoje dužnosti iduće godine kao Miss Universe 2023. namjerava magistrirati odnose s javnošću i digitalne komunikacije na Univerzitetu u Managui, gdje je članica univerzitetskog odbojkaškog tima.

Pročitajte još