Zašto Ronaldovu Georginu ne brinu negativni komentari, ne glumi skromnost i uživa u bogatstvu

Piše: L. K. P.

Georgina Rodríguez Hernández odgovara slici kakvu javnost ima o ženama nogometaša. Partnerica portugalskog reprezentativca Cristiana Ronalda radila je kao prodavačica u Guccijevom butiku u Madridu u kojem ga je i upoznala kad je došao u shopping, a prije sudbonosnog susreta s jednim od najpoznatijih sportaša današnjice pokušavala se probiti u svijetu modelinga.

Skromnost joj nije najveća vrlina. Georgina se na svom instagramskom profilu koji prati gotovo 53 miliona ljudi hvali luksuznim stilom života te skupocjenom odjećom, cipelama, torbama i nakitom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Georgina Rodríguez (@georginagio)

Španjolka rođena u glavnom gradu Argentine Buenos Airesu posjeduje i zavidnu dozu samopouzdanja.

– Pa šta ako obožavam raskošne stvari, izjavila je u Netflixovom dokumentarcu “I Am Georgina” (Ja sam Georgina) čija je druga sezona prikazana ovog proljeća. I u pravu je. Pa što onda ako uživa u svim stvarima koje novac može kupiti, kako bi, uostalom, i većina na njenom mjestu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Georgina Rodríguez (@georginagio)

No, ipak ne gledaju svi blagonaklono na njenu prezentaciju svog stila života. Fotografija koju je objavila na svom profilu na Instagramu, na kojoj sjedi na dvosjedu odjevena od glave do pete u kreacije kuće Gucci čije je zaštitno lice, izazvala je mnoštvo zluradih komentara u stilu “ne može joj pomoći ni sav novac svijeta ako nema ukusa”.

No, da nije riječ o djevojci slavnog nogometaša, zbog čega je a priori na meti kritika, kombinacija Guccijeve jakne, traperica i bijelih mokasinki s visokim potpeticama ne bi ni izdaleka izazvala takve negativne komentare. No, to Georginu ne smeta, bar ne javno, jer je na te primjedbe odgovorila samo jednom riječju – sretnica.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Georgina Rodríguez (@georginagio)

Ne smeta joj ni da prizna kako voli kombinaciju trenirke i dijamantnog nakita, što je potpuna suprotnost trendu tihog luksuza koji vole bogatašice starog kova i intelektualke. Ne smeta je ni kad je ismijavaju što u čizmama visokih potpetica i s Guccijevom torbom od krokodilske kože šeće po nogometnom terenu, ni što joj se podsmjehuju kad odjene sjajne čarape i šorc, ni kad prekrši još neku od modnih “zabrana”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Georgina Rodríguez (@georginagio)

Na sve te kritike se nije osvrnula nijednom ružnom riječju, već otvoreno priznaje kako ne koristi usluge stilista, a niti ne namjerava.

Pročitajte još