U njihovu ljubav ispočetka niko nije vjerovao: On joj je rekao da će biti otac njene djece čim je upoznao

Piše: L. K. P.

Glumci Catherine Zeta-Jones (54) i Michael Douglas (79) jedan su od najdugovječnijih holivudskih parova, iako im javnost ispočetka nije predviđala dug vijek.

Par je sada obilježio 23. godišnjicu svog braka, a oboje su tim povodom posvetili jedno drugom objave na društvenim mrežama.

– Dragi Michael, čeka te tvoja Nobelova nagrada za mir. Volim te… od tvoje drage supruge, dobitnice zlatne medalje za čast, napisala je Catherine na svojem profilu na Instagramu uz galeriji njihovih zajedničkih fotografije, među kojima je i nekoliko s vjenčanja.

I Douglas je ovim povodom podijelio jednu fotografiju s njihova vjenčanja uz koju je napisao:

“Sretna 23. godišnjica meni i mojoj dragoj Catherine. Jedva čekam 24.!”

Catherine i Michael upoznali su se na Deauville Film Festivalu 1998. godine, a lijepa je Velšanka holivudskog veterana očarala istu večer, dok se on njoj ipak nije svidio na prvu.

Douglas joj je već pola sata nakon upoznavanja rekao kako će biti otac njene djece, na što mu je Catherine odgovorila: “Znaš, čula sam puno toga o tebi. I mislim da je vrijeme da ti kažem laku noć.”

Glumac se u to vrijeme rastajao od supruge Diandre Luker, s kojom je u braku bio 18 godina, te je priznao kako ga je bilo sram njegove izjave, pa je Catherine u znak isprike poslao poruku i cvijeće.

Godinu dana kasnije su se zaručili, a vjenčali su se 18. novembra 2000. u poznatom njujorškom hotelu Plaza.

Njihovo vjenčanje proglašeno je vjenčanjem godine, što i ne čudi jer su na njega potrošili čak 1,5 miliona funti, a u to su vrijeme svakako izazivali veliku pažnju zbog razlike u godinama.

Javnost ih je ispočetka otpisivala kao neozbiljan par, no opstali su zajedno duže od većine holivudskih parova te su uspješno prebrodili i sve nedaće koje su ih snašle.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Michael Douglas (@michaelkirkdouglas)

Naime, Michaelu je 2010. godine dijagnosticiran rak jezika, a Catherine se u tom teškom razdoblju potpuno posvetila brizi o svojem suprugu. Glumac je bolest pobijedio nakon godinu dana, ali ubrzo zatim je Catherine dijagnosticiran bipolarni poremećaj, pa su morali zamijeniti uloge i Michael je preuzeo brigu o njoj.

Dvije godine kasnije svijet je obišla vijest o njihovu razvodu, no Michael nije bio spreman na to i novinarima je priznao kako će pokušati napraviti sve da spasi svoj brak, što mu je, očigledno, pošlo za rukom. Prebrodili su i optužbe glumčeve bivše zaposlenice za seksualno uznemiravanje koje su na sudu u potpunosti odbačene.

Par zajedno ima dvoje djece, sina Dylana (23) i kćerku Carys (20), dok Michael s bivšom suprugom, producenticom Diandrom Luker ima još sina Camerona (44).

Pročitajte još