Omiljeni kolač Jelene Đoković je kremast, ukusan i zdraviji od bilo kojeg kupovnog: Bez šećera, jaja i margarina

Piše: L. K. P.

Poznato je da je ishrana izuzetno važan dio života sportista, a to posebno važi za Novaka Đokovića, koji je, nakon što mu je otkrivena celijakija, uz bezglutensku ishranu došao do titule najboljeg tenisera svih vremena.

Uz to što u organizam ne unosi gluten, popularni Nole ima još nekoliko principa kojih se pridržava, a čitava porodica Đoković ga podržava i trudi se da se hrani zdravije.

Novak se nikada nije izjasnio kao vegan ili vegetarijanac, jer ističe da su to “etikete koje se pogrešno interpretiraju”, pa nije poznato da li zaista više ne jede meso, kao što se spekulisalo, a prije nekoliko godina se pisalo da Novak i Jelena Đoković ne koriste šećer.

Prije nekoliko godina, supruga Novaka Đokovića podijelila je na Instagramu fotografiju kolača, za koji je istakla da je odličan, ali nije podijelila recept. Uspjeli smo, međutim, da ga pronađemo i otkrili smo da je riječ o veganskom sirovom kolaču, kremastoj fantaziji od kakaoa koja se priprema vrlo lako.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf)

Sastojci:

 

200 g kakao maslaca

2 kašike kokosovog ulja

150 g kakao praha

3 kašike javorovog sirupa

1 kašičica lecitina

prstohvat soli

kokosovo ili bademovo mlijeko

 

Za fil

 

100 kakao maslaca

1 kašika kokosovog ulja

3 kašike javorovog sirupa

1 kašičica lecitina

 

Priprema

Otopite kakao maslac i kokosovo ulje, pa im dodajte kakao prah, javorov sirup, lecitin, so.

Podijelite to na dva dijela, pa u jedan dio sipajte nekoliko kašika biljnog mlijeka po ukusu i dobro promiješajte. Potom za fil otopite kakao maslac i kokosovo ulje, dodajte im javorov sirup i lecitin, pa promješajte.

Kad se malo stegne i ohladi, od svake od ove tri smese kašikom vadite malo po malo i redajte u kalupe za mafine.

Stavite kalup u zamrzivaš na pola sata da se stvrdne.

Pročitajte još