Otkrila tajne ljepote: Trikovi Naomi Campbell za vječno mladoliko lice

Piše: I. H.

Britanska manekenka Naomi Campbell, jedna od prvobitnih supermodela iz devedesetih, proslavila je u maju 53. rođendan i malo je reći da je i dalje kraljica modnih pista.

 

U trenutku kada je započinjala karijeru, žene u pedesetim, uglavnom, nisu bile često angažovane u modnoj industriji, ali Naomi danas, čini se, radi više nego ikada. Ona je glavno lice na revijama vodećih brendova, učestvuje u mnogim kampanjama, u svakom trenutku je na naslovnici nekog prestižnog magazina…

 

I dok se za njene koleginice Cindy Crawford, Claudiu Schiffer i Lindu Evangelistu kaže da izgledaju isto kao devedesetih, za Naomi možete slobodno da kažete da danas izgleda još bolje. I nećete pogriješiti – iako je i tada bila čudo na pisti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dr .🧿Naomi Campbell (@naomi)

Tajne ljepote Naomi Campbell

 

Obzirom da je još od tinejdžerskih dana u modnom svijetu, nije čudo što je Naomi prava ovisnica od proizvoda za njegu. Ona se prilično bavi svojom kožom, što se i vidi, a prvi korak je uvijek i neizostavno čišćenje lica.

 

Čim Naomi Campbell čisti kožu?

“Uvijek počinjem kremom za čišćenje i trunkom tečnog sapuna”, objašnjava Naomi.

 

“Čistim i radim piling svakog dana i skidam šminku svake večeri.”

 

Naravno, uklanjanje šminke se podrazumijeva.

 

“Kad ste pod svijetlima, šminka ide duboko u pore. Kad ne radim, trudim se da se uopšte ne šminkam. Volim da mi koža bude čista”, kaže manekenka.

 

Međutim, dok za lice uvijek ima složenu strategiju njege, za tijelo koristi neočekivano jednostvan i pristupačan proizvod.

 

“Pod tušem koristim samo sapun za bebe. Nisam ljubiteljica previše parfimisanih gelova za tuširanje”, otkriva ona i ističe da neprestano vlaži kožu čitavog tijela.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dr .🧿Naomi Campbell (@naomi)

 

Naomi Campbell vjeruje u hidrataciju, kao jedan od glavnih preduslova zdrave, elastične kože bez bora.

“Hidratacija je za mene najvažnija stvar. Volim da mi koža djeluje masno i uljano. Konstantno je hidriram – maskama, kremastim maskama, papirnim maskama” ističe Naomi i kaže da u posljednje vrijeme koristi hidratantne serume za lice.

 

 

Kada joj je lice čisto, Naomi prska cinkov sprej, što je odlično rješenje ako imate masnu kožu, a potom koristi microneedle roler. Prvi serum za lice koji nanosi je tajna koju manekenka nije htjela da otkrije ni magazinu Vogue, a drugi je mješavina koju ona pravi sama, od ulja vitamina E, hijaluronske kiseline i vitamina C u prahu.

 

Naomi priznaje da je prava kupoholičarka kada je u pitanju njega, pa u apotekama i drogerijama itekako zna da se zanese.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dr .🧿Naomi Campbell (@naomi)

“Kupujem stvari koje mi definitivno nisu potrebne. Volim da kupujem divne prozirne nesesere u svim oblicima i veličinama. Bilo koji novi uređaj koji ranije nisam primjetila iza pulta – moram da probam”, rekla je manekenka jednom prilikom.

Pročitajte još