Kako se hrani princeza Charlene od Monaka: Jedan savjet je ključan za vitku liniju

Piše: L. K. P.

Supruga princa Alberta povukla se iz sporta prije 16 godina, ali još uvijek se drži glavnih principa ishrane koju je poštovala u vrijeme kada je bila aktivna plivačica.

Prije nego što je postala princeza od Monaka i supruga princa Alberta II, princeza Charlin je imala impresivnu sportsku karijeru.

Kao istaknuta južnoafrička plivačica osvojila je brojne medalje, uključujući i tri zlatne, i učestvovala na Olimpijskim igrama, a jednom prilikom je za Vogue objasnila za šta vjeruje da joj je naporno treniranje bilo najznačajnije.

– Sport mi je dao motivaciju i disciplinu – rekla je princeza.

Iako se povukla 2007. godine, lekcije i način života koje je usvojila kao profesionalna sportistkinja ostali su dio njene svakodnevice. To se odnosi na životni stil i ishranu.

Kako se hrani princeza Šarlin od Monaka?

 

Iako je princeza od Monaka, ona ne bira unaprijed svoj jelovnik kada putuje i prisustvuje svečanim ručkovima i večerama, pa objašnjava da pažljivo bira između namirnica koje vidi na meniju.

– Moji dani nikad nisu isti, a ne mogu baš da biram šta ću jesti na događajima – kaže ona.

Charlin ističe da je ona pesketarijanka, odnosno da je vegetarijanka koja konzumira ribu i morske plodove, a uz to se trudi da jede cjelovitu hranu.

– Pokušavam da jedem puno ribe i svježeg voća i povrća – rekla je jednom prilikom za Women’s Health.

Međutim, to ne znači da se strogo drži ove namjere i da ne jede nešto za čime žudi.

– Ne budite strogi prema sebi. Povremeni desert nije tako strašna stvar –– savjetuje ona.

Što se tiče pića, princeza se trudi da se drži osnova i da misli na prvom mjestu o svom organizmu. To je ujedno i njen najvažniji savjet – uz hidriran organizam, metabolizam je ubrzan, organizam funkcioniše normalno, a sigurno ćete jesti manje. Odgovor je, naravno, voda.

– Pijem mnogo vode jer je to važno da ostanem hidrirana – kaže supruga princa Alberta.

Pročitajte još