Bernarda Marovt, najljepša Jugoslovenka koja je izbačena sa izbora za miss svijeta: Danas izgleda kao milion dolara

Piše: L. K. P.

Slovenka Bernarda Marovt bila je miss Jugoslavije 1982. godine, a tu titulu ponijela je na takmičenju koje je održano u Zagrebu. Po mišljenu mnogih, bila je jedna od najljepših djevojaka koja je pobijedila na izboru za Miss.

Ono što su u svijetu bile Cindy Crawford, Naomi Campbell, Helena Christensen i Linda Evangelista, u bivšoj Jugoslaviji, ali i šire, bila je Bernarda Marovt.

Bernarda je sarađivala s vodećim modnim dizajnerima i stilistima, svjetskim fotografima, te najvećim brendovima donjeg veša i kupaćih kostima. Plijenila je seksepilom i ljepotom, za njom su uzdisali muškarci širom stare Jugoslavije, ali jedna njena nepromišljenost skupo je koštala.

Naime, njene eksplicitne fotografje objavio je magazin ‘Start’ u kalendaru za 1982. godinu, a ovaj časopis je tada, u Jugoslaviji, bio pandan „Playboy“ .

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bernie Marovt (@berniemarovt)

Taj broj je zbog Bernardinih fotografija prodat u nevjerovatnih 350.000 primjeraka.

Pisalo se da je zbog tih slika diskvalifikovana na izboru za najljepšu ženu svijeta u Londonu. Ponijela je samo lentu Miss fotogeničnosti.

Na vrhuncu karijere top modela zarađivala je pravo bogatstvo, a pominjala se cifra od 3.000 dolara dnevno.

Proglašena je top-modelom Italije 1990, top-modelom Evrope i najfotogeničnijim licem na svijetu 1992. godine. Iste godine, dobila je nagradu za životno postignuće, a 2000. proglašena je slovenskom ljepoticom vijeka.

Dugo nakon što je osvojila titulu misice, Bernarda je bila zaštitno lice nekada popularne kozmetike ‘Samantha’ koju je proizvodio Zlatorog iz Maribora.

– Oduševljena sam što me se neki još sjećaju kao najljepše jugoslovenske misice. Nakon svih tih godina i dalje razmišljam o vremenima kada sam stekla iskustva u svim područjima. Ništa se ne događa slučajno, tako da sad na sve gledam pozitivno. Danas prenosim ta iskustva mladim djevojkama i dječacima, kao i ženama, rekla je Bernarda svojevremeno za Večernji.hr.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bernie Marovt (@berniemarovt)

„Tada sam mnogo radila i u zemlji i u inostranstvu, u svakoj zemlji imala sam jednu agenciju, putovala svaki dan i radila u najboljim i najlepšim gradovima širom svijeta“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bernie Marovt (@berniemarovt)

Gde je danas Bernarda Marovt?

Ova jugoslovenska lepotica danas ima 62 godine, ali i dalje izgleda prelijepo. Živi na relaciji Slovenija-Italija (Milano). U gradu mode ima svoju modnu agenciju.

Zanimljivo je da još uvijek radi kao model i snima reklame.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bernie Marovt (@berniemarovt)

Dugi niz godina u Sloveniji organizuje takmičenja fotomodela, a otvorila je i manekensku školu „Berniemodels“ za mlade modele, a radi i kao menadžerka mladim nadama.

Na svom Instagram profilu Bernarda objavljuje s vremena na vrijeme fotografije na kojima se može vidjeti kako izgleda u sedmoj deceniji.

Pročitajte još