Ilda Šaulić otkrila šta joj je otac najviše zamjerao

Piše: L. K. P.

Ilda Šaulić odrasla je muzičkoj porodici, a više puta je iskreno govorila o tome šta joj otac Šaban Šaulić najviše zamjerao.

– Moje pjesme su sve negdje bile tužne, tata mi je uvijek govorio ‘Kćero imaš li ti neku pobjedničku pjesmu?’. Uvijek su mi pjesme bile tužne, uvijek nešto patim, ma uvijek sam pjevala takve pjesme. I to je i dan danas tako ostalo, mene takve pjesme pogađaju i volim ih. Stare emotivne pjesme, kao što su pjesme Vide Pavlović. To je sve velika tuga i emocija, pa ja uz njih mogu da zaplačem uvijek, ne zato što to mene lično pogađa. Jednostavno volim tu sjetu kroz pjesme, iako ne znači da se osjećam tužno i loše, ispričala je Ilda svojevremeno za srbijanske medije.

Pjevačica je otkrila i koja njena pjesma joj je najemotivnija.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ilda Saulic (@ildasaulic)

– To nije pjesma koja se tiče muško ženskog odnosa, ali je to sigurno ‘Suza’ koja je posvećena mom ocu, to je moja najveća tuga definitivno, istakla je.

Prije nekoliko meseci otkriven je spomenik Šabanu Šauliću u Šapcu, a članovi njegove porodice su prisustvovali otvaranju.

– To je bio zaista emotivan momenat s obzirom da je tog dana bio rođendan mog oca. Bila sam izuzetno tužna i sretna i ponosna jer rijetko ko može da doživi ovo. Eto postoji jedan spomenik u jednom gradu u Srbiji posvećen njemu, mislim da to mogu samo veliki i posebni ljudi, rekla je pjevačica.

Pročitajte još