Kako su se zavoljeli princ William i Kate Middleton: Osim humorom, kojim i danas izaziva osmijeh na njenom licu, evo čim je osvojio

Piše: L. K. P.

Zajednička pojavljivanja princa Williama i Kate Middleton obično su obilježena njihovim osmijesima te oni svjedoče o tome da su još uvijek zaljubljeni. Njihova priča počela je tokom studija 2001. godine, a princ William svoju je buduću ženu pokušao zavesti kulinarskim vještinama.

U proljeće 2011. godine princ William oženio je Kate Middleton i tako je Ujedinjeno Kraljevstvo dobilo buduću kraljicu, kakvu su očekivali u princezi Diani. Budući britanski kralj upoznao je simpatičnu Kate na univerzitetu 2001. godine, a poznato je to da je porodica osigurala princu privatnost tijekom pohađanja fakulteta kako bi se osjećao kao ostatak studenata. Osim humorom, kojim i danas izaziva osmijeh na njenom licu, čime je William zaveo Kate?

Budući kralj i kraljica sreli su se dok su studirali na St. Andrewsu. William je na tom univerzitetu stekao diplomu iz geografije, a Kate iz povijesti umjetnosti, ali najvažnije je to da su upoznali jedno drugo, što je promijenilo njihove živote.

Iako su isprva bili samo prijatelji, među njima je zaiskrilo nakon što je ona nosila modnu reviju. Fotografije s te modne revije vjerovatno su njene najpoznatije slike iz mladih dana, a razlog leži u prozirnoj haljini koju je obukla. Haljina bez naramenica, koju je izradila njena prijateljica Charlotte Todd, na aukciji je prikupila 78.000 funti, a navodno je William donirao čak 200 funti da bi podržao dobrotvorni projekt u kojem je Kate učestvovala.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 80sradical 🥀 (@80sradical)

– Pocrvenila sam kad sam te upoznala i na neki način sam pobjegla, osjećajući se jako postiđeno, priznala je Kate Williamu tokom intervjua povodom zaruka 2010.

U istom je intervjuu William priznao da je svoju buduću ženu pokušao osvojiti kulinarskim vještinama, pa je tako kuhao večere u njihovoj zajedničkoj kuhinji u studentskom domu.

– Kad sam upoznao Kate, znao sam da postoji nešto vrlo posebno u vezi s njom, a to je možda bilo nešto što sam želio istražiti, ali na kraju smo bili prijatelji neko vrijeme, objasnio je William prije 13 godina.

Trinaest godina nakon zaruka Middleton je postala prava miljenica porodice, a podržavala je i pokojna kraljica Elizabeta II.

Nedavno ju je i svekar kralj Charles III. javno nazvao svojom voljenom snahom, prisjećajući se zaruka para:

– Ovdje, u pogledu na planinu Kenya, moj sin, princ od Walesa, zaprosio je svoju suprugu, sada moju voljenu snahu, ispričao je Charles tijekom posjeta Keniji prije nekoliko dana.

Priču Williama i Kate gledaoci će moći gledati u najnovijoj sezoni serije ‘Kruna’, a glumica Meg Bellamy i nedavno diplomirani glumac Ed McVey prikazat će legendarne trenutke u odnosu razvijenom iz prijateljstva.

Pročitajte još