Ovo su najteže haljine sa crvenog tepiha: Neke su imale i više od 20 kilograma

Piše: L. K. P.

Raskošne kreacije koje oduzimaju dah tokom senzacionalnog Met Gala bala, na dodelama Oscara ili drugim glamuroznim događajima u koje su jednom godišnje uperene oči cijelog svijeta znaju da budu teške i preko dvadeset kilograma.

Već pripreme predstavljaju pravi izazov, jer zahtijevaju armiju vještih majstora, vizažista, frizera, a sve to pod budnim okom stiliste.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rihanna Navy (@rihannanavy_queen)

Onda treba izaći iz limuzine neoštećen, strpljivo pozirati fotografima i još nekoliko sati sjediti na ceremoniji.

I sve vrijeme se smijati i održavati izraz lica koji govori da prosto uživate u svemu, iako biste najradije zbacili oklop sa sebe i nestali sa radara.

Kada je Met Gala u pitanju, Rihanna je apsolutna kraljica.

Za spektakl iz 2015. godine izabrala je zlatnožuti model kineske dizajnerke Guo Pei kojim je prisutne bacila u trans, mada joj nije baš bilo svejedno jer je na sebi nosila teret od čak 25 kilograma. Skoro polovina njene težine.

Tri godine kasnije RiRi je održala još jednu lekciju kada se pojavila u kreaciji inspirisanoj papinom odorom. U potpunosti je ispoštovala temu tadašnje Met Gale – odnos između mode i religije.

U kostim kuće Maison Margiela bilo je utkano mnoštvo bisera, kristala i dragog kamenja. I danas je misterija koliko je sve bilo teško. Ne mislimo na dolare.

R’n’b diva čak je i oklijevala da se pojavi u toj kombinaciji jer nije bila sigurna da li će uspjeti da izdrži cijelo veče. Kasnije je priznala da je svaki korak bio bolan.

Zlatna haljina koju je Glenn Close nosila na dodjeli Oscara 2019. težila je više od 23 kilograma.

U sjajnoj kreaciji sa potpisom Karoline Erere našlo se, kako se pisalo, preko tri miliona perlica, a za taj posao kuća je angažovala 40 majstora.

Nije lako biti diva i ostaviti utisak, zar ne? Ali, vrijedelo je.

O ovim haljinama i danas se priča, bezmalo kao o vjenčanici princeze Diane ili legendarnoj toaleti u kojoj je Marilyn Monroe pjevala rođendansku pjesmu Johnu Kennedyu.

Pročitajte još