Lazanje sa piletinom, bundevom i paradajzom: Ukusan, lagan i zdrav ručak

Piše: I. H.

 

Donosimo recept za nešto drugačiju verziju lazanja u kojima je piletina glavna zvijezda.

 

Sastojci:

 

  • 400 g pilećih fileta
  • 1 glavica crvenog luka
  • 400 g sjeckanog paradajza
  • 1 crvena paprika
  • 1 kašika italijanske mješavine začina
  • 500 g kuhane bundeve
  • 250 g kora za lazanje
  • 400 ml paradajz pelata
  • 3 kašike rendanog sira
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje

 

 

Priprema:

 

Zagrijte pećnicu na 180 stepeni. Sipajte par kašika ulja u tavu, pa kad se zagrije dodajte sitno isjeckanu piletinu i pržite oko pet minuta, sve vrijeme mješajući. Dodajte sitno isjeckani luk, papriku isječenu na kockice, paradajz i začine. Izmješajte i pržite još oko minut.

Sipajte malo paradajz pelata na dno dubljeg vatrostalnog kalupa, složite kore za lazanje u jednom sloju da prekrijete dno, sipajte malo smjese s piletinom, dodajte sloj krupnije izgnječene bundeve, pa nastavite da redate slojeve na isti način, završavajući korama za lazanje.

Prelijte sve ostatkom pasiranog paradajza i pospite sirom.

Pecite oko 30 minuta.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti