Ima 51 godinu, a nema nijednu boru: Evo koja je tajna mladolikog izgleda Sofije Vergare

Piše: I. H.

Kolumbijska glumica Sofia Vergara, jedna od zvijezda sitcoma “Moderna porodica”, spada u najljepše žene planete i jedna je od dama, starijih od 50 godina, o čijem se nevjerovatno mladolikom izgledu često piše u svjetskim medijima.

 

Njen izgled često privlači i razne komentare, a mnogi tvrde da glumica danas nije ni nalik ženi koju smo upoznali.

 

– Ponekad čitam poruke, ali izbjegavam čitanje komentara jer – zašto bih to činila? Uglavnom su loše raspoloženi, depresivni ili ljubomorni ljudi – kaže Sofija Vergara.

– Pročitam stvari poput “Radila je toliko stvari na sebi da više ne izgleda kao ona”. Onda pomislim – pa, nećeš sigurno da ideš na plastične operacije da bi izgledao lošije nego ranije, zaista!

 

Iako se uvijek suzdrži i ne odgovori na negativne komentare, Sofia ne krije šta je ono što želi da im poruči.

– Uvijek hoću da im kažem “Ne, to se zove starenje”. To znači da sam j****o stara! Zato izgledam drugačije – kaže glumica.

Kako Sofia Vergara izgleda tako mladoliko?

Kolumbijska ljepotica nikada nije išla “pod nož”, odnosno nije mijenjala oblik svog nosa i slično, ali ne krije koje tretmane koristi.

– Radim sitnice tu i tamo. Voljela bih da imam malo predaha od posla, onda bih uradila mnogo više – priznaje ona za Glamour.

– Ali idem na microneedling, male lasere za kapilare jer imam rozaceu.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sofia Vergara (@sofiavergara)

Šta je microneedling tretman?

Microneedling se izvodi aparatom koji sadrži veliki broj sterilnih i jednokratnih mikroiglica, tako što se prave vertikalni ubodi po koži posebnom tehnikom.

Cilj microneedlinga jeste da se stimulira pojačana proizvodnja kolagena i elastina u koži, koji nastaju da bi se zacijelile mikropovrede koje su nastale uslijed ubadanja iglicama. Kako se površina kože na ovaj način regenerira, manje su vidljive promjene na koži, a ona poprima i zdraviji i zaglađen izgled jer je kvalitetniji i njen tonus.

U pitanju je revolucionalna kozmetička procedura koja je postala veliki hit u svijetu prethodnih godina i slavne dame su opsjednute njom, jer daje više rezultata: poboljšava teksturu i kvalitet kože, smanjuje bore, ožiljke i strije, a može da pomogne i kod opadanja kose zbog pozitivnog efekta na folikul dlake.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sofia Vergara (@sofiavergara)

Ne bježi ni od botoksa

Kako kolumbijska glumica ističe, ona primjenjuje i injekcije botoksa, ali je vrlo umjerena da ne bi morala da se povuče iz javnosti dok joj se mišići opuste.

– Redovno ubrizgavam botoks oko očiju i u vrat. Radim samo sitnice da ne bih morala da sjedim kod kuće mjesec dana jer, nažalost, to ne mogu – kaže ona.

 

Kako se njeguje Sofia Vergara?

Naravno, ništa od nabrojanog ne bi glumici mnogo značilo da, inače, ne njeguje kožu pravilno, a ona kaže da jednostavno obožava proizvode za njegu lica.

– Tokom devedesetih, kada sam tek počela da shvatam koliko je zaštita od sunca važna za lice tokom starenja, napravila sam mnogo štete sebi na suncu jer sam živjela u Južnoj Americi, u Kolumbiji, gdje nemamo godišnja doba. Cijela godina je sunčana – istakla je.

 

Vergara je više puta istakla da je zaštita kože od UV zračenja njen zakon njege broj jedan, a toliko joj je važan da je pokrenula i svoju kozmetičku liniju proizvoda za zaštitu od sunca.

– Čuvanje kože od sunca je ultimativna tajna ljepote i upravo sam zbog toga lansirala Toty – rekla je Sofia Vergara za Byrdie.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sofia Vergara (@sofiavergara)

– Veoma sam pažljiva s proizvodima koje nanosim na lice jer imam rozaceu. Uvijek moram da se uvjerim da su proizvodi koje koristim dovoljno hidratantni i nježni da ne izazovu pogoršanje, za koje ne biste vjerovali koliko je neprijatno – ističe ona.

 

Kako je istakla, ujutro prvo popije kafu, a potom se umije, uz obavezan proizvod za čišćenje kože, nakon čega namaže CC kremu sa zaštitnim faktorom 50+.

Na večer, također, čisti lice, a potom obilno nanosi hidratantnu kremu, koja je, prije kreveta, obavezna.

Pročitajte još