Danijela Martinović oduševila promjenom imidža: Nova frizura, još jedan novi početak i novi sjaj

Piše: I. H.

Foto: Dominik Brlečić

Mnoge žene se na nekoj velikoj životnoj prekretnici odluče za promjenu frizure, no ima i onih, poput pjevačice Danijele Martinović, koje jednostavno vole eksperimentisati s izgledom.

 

Poznata Splićanka ponovo se odlučila na promjenu imidža. Svoju prepoznatljivu plavu kosu ovog je puta odlučila ofarbati u nešto topliju nijansu i skratiti u popularni bob, a sve je upotpunila i “odvažnim“ rozim pramenovima koji su hit posljednjih godina.

 

Iako voli promjene, 52-godišnja pjevačica uvijek se rado vraća vječno popularnom bobu koji joj odlično pristaje, a daje joj i mladolik izgled.

 

Danijela se tokom godina na javnoj sceni često mijenjala i pristajala i na stilski drastičnije promjene.

 

– Rođena sam plavuša, sve ostale faze bile su stilsko igranje, a ja sam se uvijek jako dobro zabavljala – rekla je svojedobno pjevačica koja je svoju kosu skraćivala i produžavala ekstenzijama i uz to se često igrala i s bojama.

 

Pamtimo je kao platinastu plavušu, brinetu, a oni dobro upućeni prisjetit će se 2007. godine i faze tokom koje je Danijela bila vatrena crvenokosa.

Cijelu promjenu dodatno je istaknuo pažljivo osmišljeni stajling iza kojeg stoji stilistica Barbara Repe, koja je zaslužna za Danijelin modni preokret koji se dogodio nakon što je Danijela Martinović postala članica žirija HRT-ovog showa “Zvijezde pjevaju”, u kojem se pojavila u brojnim odvažnim i upečatljivim kreacijama za koje je dobila brojne komplimente. Ovaj put Danijela je zablistala u dugačkoj sivoj nijansi i lakiranim cipelama koje su zahvaljujući kontrasu dodatno naglasile novu frizuru.

Pročitajte još