Zovu je novom crnom: Najmodernija boja sezone ostavlja nenametljiv utisak luksuza i prefinjenosti

Piše: I. H.

Boja kafe kraljica je ovogodišnje jesenje i zimske sezone, a mnogi je zovu i novom crnom. Iako su se smeđi tonovi, poslije godina zanemarivanja i karakterisanja kao “dosadnim” i “mrtvim” bojama, zasluženo vratili u ženske ormare još prije nekoliko sezona, svake jeseni se izdvoji jedna posebna nijansa iz smeđe palete. Ovaj put to je spomenuta boja kafe, intenzivna, tamna, topla, prijatna boja koja sa sobom nosi dozu luksuza.

 

Ovo je zahvalna, svestrana nijansa, posebno u zimskom periodu kada se nose zagasite boje, jer se slaže uz većinu toga poput crne ili bijele. Ipak, boja kafe svu svoju moć najbolje pokazuje u kombinaciji sa bež nijansama, bojom bijele kafe i karamele, a veoma zanimljivo izgleda i u kombinaciji sa sivom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chiara Ferragni ✨ (@chiaraferragni)

Veoma je sofisticirana i glamurozna nijansa, koja se direktno povezuje sa zemljom, pa budi sigurnost i toplinu. Iako vrlo upečatljiva, ovo je nenametljiva boja koja odiše suptilnom elegancijom. Nije ni čudo što smo je vidjeli u kolekcijama većine luksuznih brendova za jesen/zimu 2023.

Ova nijansa, također, lijepo izgleda na sakoima, odijelima, bluzama, rolkama, midi suknjama ili haljinama boho kroja.

Pročitajte još