Kao prava diva: Severina mamila poglede u zanosnoj haljini slavnog dizajnera

Piše: I. H.

Kao član žirija u hrvatskom muzičkom showu Superstar, pjevačica iz emisije u emisiju privlači pozornost svojim outfitima, no u drugoj emisiji je sve ostavila bez teksta.

Naime, Severina je zablistala u zanosnoj ljubičastoj mrežastoj haljini sa svjetlucavim detaljima koja je dodatno naglasila njezinu besprijekornu liniju. Iako elegantne kombinacije pjevačica često kombinira s punđom, ovog puta odlučila je raspustiti svoju kosu u mekane valove.

Cijeli outfit podigle su crne duge rukavice s velikim sjajnim crnim cvjetovima i naušnice koje su cijeloj kombinaciji dale još veću dozu elegancije, profinjenosti i luksuza. Haljinu zbog koje je Severina privukla brojne poglede potpisuje David Koma, 38-godišnji gruzijski modni dizajner koji od 2003. godine živi i radi u Londonu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Severina (@severina)

Koma je 2009. godine osnovao svoju istoimenu luksuznu modnu marku ženske odjeće i od tada svoje kolekcije prikazuje na Londonskom Fashion Weeku. Dizajner je preko noći stekao ogromnu popularnost i to nakon što su u njegovim kreacijama osvanule slavne pjevačice – Beyoncé i Cheryl Cole.

Iako je David svojevremeno pobijedio na takmičenju Vauxhall Fashion Scout, svoju slavu duguje MTV Europe Music Awardsu gdje je njegovu ‘industrial chic‘ kreaciju prvo obukla Beyonce, a u sličnoj se haljini pojavila i Cheryl u britanskom televizijskom showu X Factor. Koma je osmislio i kostim za Beyoncéinu svjetsku turneju ‘Renaissance World Tour‘. Tokom godina ovaj dizajner je postao sinonim za ultra oblikovanu siluetu tijela, stvarajući skulpturalne statement haljine koje svaku ženu, baš kao i Severinu, pretvara u pravu divu.

Finalan rezultat oduševio je pjevačicu koja se ovim izdanjem pohvalila i na društvenim mrežama uz stihove svoje pjesme. “Haljinicu boje lila. Ja sam, dušo, oblačila kad sam išla na Superstar”, napisala je pjevačica u opisu objave ispod koje su se odmah počeli nizati komplimenti na račun Severininog stajlinga.

Pročitajte još