Oštre kritike na račun princa Williama: On je usijan čovjek gladan moći

Piše: I. H.

Danas izlazi nova knjiga britanskog autora kojeg popularno zovu ‘glasnogovornik Meghan Markle’. Nadimak je proizašao iz brojnih tekstova koje je napisao, a koji su negativno govorili o princu Williamu, Kate Middleton i ostatku kraljevske porodice. U odlomcima iz knjige ‘Endgame’ Omid Scobie napao je Williama da je dao prednost monarhiji nad svojim bratom i da je aktivno odavao informacije o Harryju i Meghan kako bi im stvorio lošu reputaciju.

Iako se princ William nije oglašavao o temi još jedne knjige koja će ga dodatno ocrniti, njegovi prijatelji sinoć su stali u njegovu odbranu te osudili izrečeno u knjizi. Tvrde da napisano nema veze s istinom te da je prikaz prijestolonasljednika suprotnost njegove ličnosti.

„Uvijek je bio vrlo škrt na riječima kada je u pitanju njegova porodica i jasno je dao do znanja svima u svojoj orbiti da se neće ‘dogovarati’ s medijima“, izjavili su, otklonivši tvrdnje da je William potiho sarađivao s medijima otkrivajući informacije o životu mlađeg brata i njegove supruge.

Iako su Sussexi više puta tvrdili da im kraljevska porodica pokušava zagorčati život te ih dovesti do stanja pucanja, druga strana tvrdi da je cijela porodica ‘hodala po jajima’ kako bi se održala njihova sreća.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Omid Scobie (@scobiesnaps)

„Jedna je stvar pisati kritiku kraljevske porodice. To je sloboda izražavanja. Ali druga je stvar širiti teorije zavjere maskirane kao činjenice. Pretpostavka da su kraljevski saradnici iznosili negativne priče o Harryju i Meghan potpuno je izmišljena. Jednostavno se nije dogodilo“, tvrde iz Williamovog okruženja.

I dok je princ Harry više puta naglasio da mu je tokom odrastanja nedostajala majka, princ William rjeđe je istupao u javnost s tom temom, no njegovi bliski prijatelji tvrde da je i on prošao kroz težak životni period te da nije htio da se porodici desi još jedna svađa.

Međutim, britanski novinar čvrst je oko svojih stavova, te jasno ističe da je William stavio potrebe monarhije ispred bratovih potreba. Opisuje ga kao usijanog čovjeka gladnog moći koji postaje sve spremniji dopustiti palači da izvodi prljave trikove. Uskoro nas očekuje još zanimljivih detalja jer knjiga izlazi već danas!

Pročitajte još