Enis Bešlagić otkrio kako je biti žena: Brinuo se za osmero djece, depilirao i “preživio” menstrualne bolove

Piše: L. K. P.

Kako je podnijeti sav teret koji pada na žene jer su ženskoga spola ili jer im društvo i okolina to nameću, pokazao je bh. glumac Enis Bešlagić koji se spremno odazvao izazovima koje mu je priredio hrvatski voditelj Robert Knjaz u novoj epizodi „Knjazališta“.

Isprobao je depilaciju, život s velikim grudima i menstrualne bolove, a u kući porodice Pivac morao je voditi brigu o potrebama čak osmero djece – kuhati, pospremati, peglati, čistiti, prati…

Iako danas depilacija nije rezervirana isključivo za žene, ipak nema puno muškaraca koji se izlažu toj bolnoj neugodnosti. Enis je spremno pristupio izazovu, stisnuo zube i prepustio se u sigurne ruke kozmetičarke:

– Već mi je kožu počela skidati. Jao, majko draga. Jel dosta, ljubavi? Ufff – požalio se ubrzo Enis.

No tu nije bio kraj, nakon depilacija ruku, slijedilo je čupkanje obrva.

– Ali samo dvije-tri obrve. Aj, majko!! Ne bi više, hvala – jaukao je Enis.

Slijedilo je i šminkanje, no to za Enisa, kao profesionalnog glumca, i nije bila velika novost.

Poznato je da mnogim muškarcima pogled lako bježi prema ženskim grudima, posebno onim većima. No, velike grudi i nisu blagoslov.

– Mene je ovo ugušilo, priznao je Enis kad je dobio par velikih umjetnih grudi.

Kada se svi dani zbroje, žene u menstruaciji u prosjeku provedu sedam godina života. Da mu pokušaju dočarati kakav je to osjećaj, Knjaz i ekipa Enisa su spojili na uređaj koji pomoću električnih impulsa stvara kontrakcije mišića, bol i nelagodu slične menstrualnim bolovima.

– Jel’ ima neki broj koji govori o jačini bolova? Nemoj da mi sad odvrće dok ne umrem – komentirao je Enis.

Dok je jačina električnih impulsa rasla, Enis je govorio:

– Ljudi, ja imam ‘pace maker’, nemojte da mi ovo bude zadnja emisija. Familijo, volim vas. Knjaz, honorar moj daj u dobrotvorne svrhe. Polako, molim te, vidiš da me trese – zapomagao je Enis.

Priznao je i da ima vrlo nizak prag boli:

– To nije prag, to je laminat, kod mene nema praga uopšte – rekao je Enis.

Nakon esetetskih i menstrualnih izazova, na red je za (Ž)enisa došlo održavanje kuće – i to ne bilo kakvo. Enisa i Knjaza ugostila je, naime, porodica Pivac.

Enis je morao u sat vremena pripremiti ručak, oprati i ispeglati veš, očistiti kuponicu, urediti dječje sobe, i sve to obaviti brinući o dvije bebe.

Nakon svih tih izazova, Enis je bio spreman za udaju.

Pročitajte još