Već 33 godine svi ga znaju kao dječaka koji je ostao sam kod kuće: Sada se sprema za važan događaj koji je je konačno dočekao

Piše: L. K. P.

Američkom glumcu i zvijezdi filmova “Sam u kući” Macaulayju Culkinu ovih će dana biti ukazana velika čast, dobit će zvijezdu na holivudskoj Stazi slavnih. Tom bi se prilikom nakon dugo vremena trebao susresti s Catherine O’Hara, koja mu je u filmovima glumila majku.

Danas 43-godišnji Macaulay pojavit će se na posebnoj ceremoniji 1. decembra, a producentica holivudske Staze slavnih Ana Martinez izjavila je da je on desetljećima među glavnim ličnostima pop-kulture, što je navela i u službenom saopćenju za javnost u kojem je obznanjeno da će dobiti zvijezdu.

Culkin je tumačio glavnu ulogu Kevina McCallistera u prva dva nastavka franšize “Sam u kući” i ta mu je uloga donijela svjetsku slavu, no glumio je on i u drugim projektima tijekom svoje uspješne karijere, poput “Moja djevojka” 1991. godine i “Richie Rich” 1994. godine, a među posljednjima koje je snimio bio je “American Horror Story: Double Feature” prije dvije godine.

– Ima opsežnu putanju rada, ali njegov film ‘Sam u kući’ jedan je od omiljenih blagdanskih filmova poznatih u cijelom svijetu. A kako je Catherine O’Hara u filmu glumila Macaulayevu majku, bit će prigodno da se ponovno sastane sa svojim filmskim sinom i govorit će na ceremoniji, najavila je Ana.

Sredinom 1990-ih Macaulay je uzeo pauzu od industrije zabave, ali se vratio glumi u filmu “Party Monster” iz 2003. godine. U intervjuu za Vanity Fair 2018. godine otkrio je da ne voli često gledati filmove “Sam u kući”.

Danas mu je glavna zanimacija odgoj dvoje djece koje je dobio sa svojom zaručnicom Brendom Song, s kojom je u vezi od 2017. godine, a prema pisanju Peoplea zaručili su se 2022. godine.

Pročitajte još