Penelope Cruz na meti kritika: Napravila čak tri kardinalne modne greške

Piše: I. H.

Penelope Cruz zablistala je u Chanelovoj kreaciji u New Yorku, no, napravila je nekoliko modnih grešaka.

U New Yorku je organizovana 33. dodjela filmskih nagrada Gotham Award, čime je započela nova sezona nagrada u Hollywoodu.

Među brojnim gostima bila je i španska glumica Penelope Cruz, koja se svojim outfitom izdvojila među brojnim damama na crvenom tepihu, mahom u crnim kreacijama.

Ovaj put, Chanelova diva izabrala je bijelu boju. Naime, ona sarađuje sa modnom kućom Chanel već godinama, a saradnja se nastavila i nakon smrti Karla Lagerfelda 2019.

 

Penelope se već godinama na važnim događajima pojavljuje isključivo u Chanelovim kreacijama, što je i sada bio slučaj.

Penelopine haljine s potpisom slavnog brenda uvijek su vrhunac klasične elegancije, što ni ovaj put nije izostalo.

 

Glumica je birala heklanu haljinu iz aktuelne kolekcije, raskošne teksture i maksi kroja. Ipak, kako tvrde modni stručnjaci, ali i njeni brojni fanovi, Penelope Cruz je ovaj put napravila tri kardinalne greške u stilizovanju.

 

  1. Nije stavila kaiš

Model koji je predstavio ovu haljinu tokom revije nosio je tanki svjetlucavi kaiš. Ovaj kaiš neophodan je uz ovakav model haljine jer naglašava struk. Bez njega, za Penelope pišu da je stvorila utisak “kao da nosi spavaćicu”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Check the Tag (@checkthetag)

 

  1. Naglasila je donji veš

Ova haljina otkriva figuru, ali i donji veš. Penelope je nosila bijeli donji veš, koji se suptilno nazirao ispod haljine. Stručnjaci za modu naglašavaju da bi mnogo bolji utisak postigla vešom u boji kože.

  1. Kombinacija s crnom

Crna Clutch torbica i crne sandale nisu se idealno spojile s ovakvom haljinom. Napravljen je kontrast, pa bi se neke nježnije boje puno bolje uklopile s ovom raskošnom haljinom.

 

Pročitajte još