Tajna blistavog tena u četrdesetim: 10 trikova Jelene Karleuše za njegovano lice bez botoksa

Piše: I. H.

Pored istančanog ukusa za modu, Jelena Karleuša njeguje i izuzetno vodi računa i o njezi svog tijela i lica.

S obzirom na posao kojim se bavi, a koji zahtijeva svakodnevno šminkanje, mnogi se pitaju kako uspjeva da održi kožu zdravom i blistavom, no Jelena ulaže mnogo truda kada je koža u pitanju.

Za njen savršen izgled potrebno je mnogo odricanja, upornosti i volje, koju može svaka žena da stekne vrlo jednostavno uz svakodnevne male korake, a pjevačica je nedavno govorila o djevojkama koje već u dvadesetim žele da u svoje lice ubrizgavaju botoks, što Jelena nikako ne odobrava.

– Zakonom treba zabraniti ubrizgavanje botoksa ženama prije 35.-te godine. Užasnuta sam slikama i snimcima na društvenim mrežama, gdje se mladim djevojkama od 20-ak godina ubrizgava Botulinumski toksin u mlado lice, tačnije mišiće lica.

 

–  Hajde što su one budale, ali doktori moraju da imaju jasan stav i da novac ne preovlada etiku i zdrav razum. Otrov u mlado lice koje nema bore? Brisanje mimike na licu? Zbog čega? Ako počnu sa 20, kako će to lice, višegodišnje umrtvljeno otrovom izgledati sa 40? – reagovala je oštro Jelena, a onda je podijelila nekoliko fantastičnih trikova za njegu kože lica koje vam mogu dati porculanski sjaj i bez botoksa.

 

Trikovi Jelene Karleuše za sjajan izgled lica

– Ne pržite se u solarijumu

– Izbjegavajte masnu hranu

– Jedite puno voća i povrća

– Ne pušite

– Zaboravite na 10 kafa dnevno

– Skidajte šminku i hranite svoju kožu stalnim hidriranjem

– Konzumirajte puno vode

– Neophodno je dovoljno sati sna

– Koristite dobre kvalitetne kreme

– Uzimajte vitaminske suplemente

 

Njega kose Jelene Karleuše

– Kosa mora da se njeguje kao i koža. Pošto je već sedamnaest godina farbam čistim blanšom koji uništava vlasi, ona teško može da izgleda zdravo, sjajno i bujno. Plavuše moraju dodatno da se trude jer se na svjetloj kosi vidi svako oštećenje. Jednom sedmično idem kod frizera na tretman gdje mi stavljaju pakovanje i specijalnu ampulu za oštećenu kosu. Redovno šišam vrhove i na svakih deset dana farbam dužinu koja izraste.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jelena Karleuša (@karleusastar)

– Kosa je imperativ svake žene i njen najljepši ukras. Ne volim duge nokte, moji su uvijek kratki i lijepo izmanikirani. Imam duge prste, pa bi dugi nokti djelovali neukusno – zaključuje Karleuša.

Pročitajte još