Španska princeza plijenila elegancijom u komadima posuđenima iz maminog ormara

Piše: L. K. P.

Svečanom otvaranju XV saziva parlamenta u Madridu prisustvovao je španski kraljevski par uz 18- godišnju prijestolonasljednicu, princezu Leonor.

Mjesec nakon što se zaklela na Ustav Španije povodom punoljetnosti, princeza Leonor vratila se u madridski Kongres zastupnika.

Oca i majku ove srijede pratila je na svečanoj ceremoniji otvaranja novog saziva parlamenta i tim povodom osvanula u formalnom izdanju u znaku komada iz mamina ormara.

Minimalističkoj haljini zelene boje, koja je novitet u njenoj garderobi, pridružila je bezvrevemenski kaput u boji devine dlake iz bogate kolekcije kraljice Letizije.

S potpisom Caroline Herrere, ovaj kaput nije jedini komad koji je princeza Leonor posudila iz maminog ormara. Naušnice od dijamanata i smaragda kojim je stilizirala izdanje također su vlasništvo 51- godišnja španjolske kraljice, baš kao i torbica u luksuznoj boji konjaka koju, poput kaputa, potpisuje proslavljena dizajnerica iz Venezuele.

Kao stajlingom 18- godišnje nasljednice, izdanjem kraljice Letizia također su dominirali komadi s potpisom Herrere, u kakvima smo ju već imali priliku ugledati.

Pročitajte još