Ljubavna priča Monike Seleš i milijardera o kojoj se ne priča

Piše: L. K. P.

Nekadašnja teniserka Monika Seleš bila je jedna od najboljih, njenu blistavu karijeru prekinuo je napad i ubod nožem u leđa od pomahnitalog fana njene konkurentkinjeSteffi Graf  . Osim blistave karijere Monika je često bila u centru pažnje javnosti zbog svoje veze sa milijarderom, koji je 2018. godine, u 66. godini preminuo od raka, a o kojem ona nikada nije željela da priča.

U pitanju je bio Pol Alen, drugi čovjek Microsofta ili, kako su ga mediji često nazivali, slučajni milijarder.

Pol je bio veoma neobičan čovek. Njegov život je bio spoj nespojivog. Istovremeno je bio razuzdan i povučen, a mnogi kažu da je bio i svojevrsni ženskaroš. Iako se o njegovom privatnom životu nije znalo mnogo, žene su bile njegova najveća pasije. Nikada se nije ženio, niti je imao djecu, ali se šuškalo da je bio sa mnogim slavnim ljepoticama.

Kada se razvela od Micka Jeggera Jerry Hall je otrčala njemu u zagrljaj. Kako su mediji pisali, i Monika Seleš je bila u njegovom zagrljaju, ali o tome nikada nije željela da priča.

Veza, navodno, nije dugo trajala, ali je za Alenove kriterijume spadala među “duže i važnije” ljubavne veze njegovog života.

Sa Monikom je prije 25 godina proslavio svoj 40. rođendan u Veneciji, a zašto se veza između teniserke i 44. najbogatijeg čovjeka na svijetu raspala, niko ne zna, posebno jer su u to doba njihovi prijatelji komentarisali kako izgledaju istinski sretno.

Uprkos tome što je svoju privatnost krila od očiju javnosti ova veza je bila jedna od onih koja je bila javna. Prijatelji su za nju često govorili da obožava shopping i skupe stvari – nakit je redovno kupovala u Tiffaniju, torbice obavezno Kejt Spejd, a pričali su da je “zavisna” od Manolo cipela.

– Moje lice nije poznato, kada neko dođe na zabavu ne zna tačno jesam li član posluge, gost ili neko ko je tu da svira – rekao je jednom Alen koji je, iako je volio da organizuje glamurozna druženja, često bježao čim mu konverzacija nije prijala.

Iako nije bio u cvijetu mladosti, ljepotice su Alenu same dolazile u zagrljaj. Mnoge od njih su govorile da je imao nešto posebno, zbog čega su sve patile nakon raskida. On je bio hladan i jednostavno bi samo prekinuo da im se javlja.

Ipak, to nije bio slučaj i sa Monikom. Nakon što su odlučili da prekinu vezu, to joj je jasno rekao.

Uprkos tome što je ljubio mnoge ljepotice ni jedna od njih nije uspjela da u potpunosti ukrade njegovo srce. Veća pasija od žena bile su mu gitare i amaterski bend, a bavio se i kupovinom sportista i to već pred sam kraj karijere i života.

Pročitajte još