Nina Badrić piše knjigu: Borim se, nešto je i u tišini, voljela bih i da moja publika zna kroz što sam prošla

Piše: L. K. P.

Davnih dana odvojila sam svoj privatni život od posla koji radim. Na van sve mora izgledati radosno i lepršavo jer publici se nosi najbolji dio sebe. Iza zatvorenih vrata svoga doma ista sam kao i većina žena. Borim se sa životom sama sa sobom i imam nedoumice koje i mene muče, rekla je Nina Badrić (51) u razgovoru za Ljepotu&Zdravlje.

Muzici ove pjevačice dive se brojni već godinama, a Nina se osvrnula na svoju karijeru i otkrila je li imala trenutaka kada je mislila da spol ima značajnu ulogu u njenim mogućnostima.

– Ipak živimo još uvijek u muškom svijetu gdje su pravila za žene drukčija negoli za muškarce. Trebalo mi je i snage i vremena da se izborim za to da me muški saradnici percipiraju kao osobu koja je talentirana i sposobna te da skrenem njihov pogled s fizičkog na osobnost. Prošla su vremena, nasreću, kad je gotovo svaki poslovni sastanak ili snimanje završavalo pozivom na večeru ili dvosmislenim rečenicama. Živimo u vremenima konzumerizma i estetike i tu je žena postala objekt koji se konstantno komentira. I čini mi se da je taj teror postao još jači. Ženi je danas ‘zabranjeno’ starenje dok se muškarce glorificira sa svakom novom borom – rekla je.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nina Badrić (@badrich)

Bilo je puno, kaže, onih trenutaka koji su duboko utjecali na njen lični rast i profesionalni put.

– Iz njih izlazite ili kao pokojnik ili kao pobjednik. Uvijek me vodila snažna intuicija jer sam po karakteru borac i nepopravljivi optimist. U svemu gledam bolju stranu i uvijek imam puno vjere za ljude. Najviše sam kao osoba izrasla u patnjama. One su me oplemenile. Kad čovjek zagrli svoju bol, tada izraste puno plemenitiji nego što je to ikada dotad bio – priznala je.

Nina Badrić privatno drugačija je od Nine Badrić koja nas zabavlja svojim pjesmama.

–  Moji prijatelji kažu da me najviše vole jer nisam ‘javna narikača’ i u što manjoj mjeri lijepe trenutke živim izvan očiju javnosti. Ja sam jednostavno takva osoba. Radost ću rado dijeliti sa svima, ali kad su u pitanju neke krucijalne stvari, stisnem zube i nosim ih u tišini. Ne volim opterećivati nikoga. Pišem već neko vrijeme knjigu, valjda ću je jednom i završiti. Voljela bih da moja publika zna kroz što sam prolazila i kakav je moj put – objasnila je.

Pročitajte još