Princ William pozvan na turneju s “Rolling Stonesima”: Otkrio jedini uslov pod kojim bi pristao

Piše: L. K. P.

Princ William nedavno se družio s gitaristom „Rolling Stonesa“ Ronniejem Woodom koji je otkrio o čemu je pričao s budućim engleskim kraljem, a teme su bile vrlo ležerne. Iako se susret dogodio na dodjeli nagrada Tusk Conservation koje dobrotvorna zaklada Tusk Trust dodjeljuju vodećim borcima za zaštitu divljih životinja, William i Wood su nakon formalnog dijela pričali i o muzici.

Svečanost je održana u londonskom hotelu Savoy, a nakon što je princ pohvalio novi album Roling Stonesa Hackney Diamonds, Ronnie Wood ga je pozvao da im se pridruži na skorašnjoj turneji. Sa širokim osmijehom princ mu je odgovorio: “Vrlo rado, ako sa sobom povedete Taylor Swift.”

William je inače veliki fan američke kantautorice s kojom je i zapjevao prije deset godina kada je u Kensingtonskoj palači tokom humanitarne akcije za prikupljanja sredstava za Centerpoint, dobrotvornu organizaciju za mlade beskućnike, kada su na događaju pjevali Taylor Swift i Jon Bon Jovi.

– Kada sam ih ugledao u dvorani ostao sam bez riječi, a i danas mi je malo neugodno kada se sjetim da sam se popeo na binu i s njima zapjevao, rekao je princ u jednom intervjuu.

Pročitajte još