Oprah Winfrey oduševila svijet: U 69. godini figuru dovela do savršenstva

Piše: I. H.

Oprah Winfrey bila je jedna od najzapaženijih zvanica na prestižnom događaju Annual Academy Museum Gala u Los Anđelesu, i to ne samo zbog svoje upečatljive toalete. Naime, slavna voditeljica pokazala je izrazito vitku figuru, a izgleda da nikada nije bila mršavija.

Poznata 69-godišnjakinja izabrala je da svoju novu figuru pokaže u ljubičastoj Dolce&Gabbana haljini sa šljokicama, a ova kreacija dugih rukava i sa rol kragnom istakla je njen tanak struk.

Oprah Winfrey je izdanje zaokružila efektnim nakitom, a kosu je vezala u glamurozan, visoki polurep. Dugo je nismo vidjeli u ovako glamuroznom izdanju.

Prije nekoliko mjeseci prokomentarisala je špekulacije da je koristila popularni lijek Ozempic za dijabetičare, koji koriste mnoge slavne ličnosti kako bi smršale, ali koji ima veoma opasne nuspojave. Ona je istakla da ga nije koristila, jer je osjećala potrebu da dotjera svoju figuru na teži način.

Oprah se, također, osvrnula na svoju dugogodišnju borbu sa kilogramima i pokušajima da postane mršava kako bi zadovoljila društveni standard.

“Ovo je svijet koji oduvijek sramoti ljude zbog prekomjerne težine i svi mi koji smo bili u toj koži znamo da se ljudi prema vama ponašaju drugačije – oni to jednostavno rade”, rekla je voditeljica.

“A ja sam Oprah Winfrey i znam sve što dolazi sa tim i tretiraju me drugačije ako imam 90 kilograma više u odnosu kad imam 90 kilograma manje… Postoji snishodljivost, postoji stigma. Zar ne bi svi trebalo da prihvatimo bilo koje tijelo u kojem se neko odluči da bude. To bi trebalo da bude vaš izbor”, zaključila je.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Oprah (@oprah)

Pročitajte još