Skandali nisu zaobišli ni Špance: Na udaru kraljica Letizia i njena navodna afera

Piše: L. K. P.

I dok smo na skandale u britanskoj kraljevskoj porodici već navikli, ‘probudili’ su se i njihovi rođaci u Danskoj, da bi se javnost ovih dana zabavljala događanjima u španskoj kraljevskoj porodici.

Prema pisanjima španskih medija, glavni akter novih priča je ni manje ni više nego bivši zet kraljice Letizije, Jaime Del Burgo, koji tvrdi kako je sa španskom vladaricom bio prije nego je na kraju oženio njenu sestru Telmu. Kao dokaz tome priložio i još neviđenu fotografiju kraljice Letizije, kao navodni dokaz njihove romanse.

53-godišnji poduzetnik, koji trenutno živi u Ujedinjenom Kraljevstvu nedavno je pomogao detaljima u novoj knjizi o španskoj kraljevskoj porodici, i u njima, među ostalim, iznosi tvrdnje kako su on i Letizia bili u vezi i nakon njene udaje za kralja Felipea VI 2004. godine.

Del Burgo tvrdi kako je hodao s Letizijom u vrijeme kada je ona upoznala budućeg španskog kralja, a objavio je i njen selfie, iako na istom nema nikakav datum kojm bi potkrijepio svoje tvrdnje, koji je kraljica snimila tokom trudnoće kao dokaz njihove veze.

Na fotografiji ona navodno nosi njegovu crnu pašminu, a uz nju je napisao i navodnu poruku koju mu je poslala španska kraljica, a u kojoj je, kaže, stajalo: ‘Ljubavi. Nosim tvoju pašminu. Osjećam se kao da si uz mene. Ona brine o meni. Čuva me. Brojim sate do našeg ponovnog susreta. Volim te.’

Nakon svega, Del Burgo je izbrisao svoj X račun i sve dokaze što je objavio, no bilo je prekasno, budući da se objava već proširila društvenim mrežama. Inače, ovaj poduzetnik je od 2012. do 2014. bio u braku s Letizijinom sestrom Telmom.

Pročitajte još