Porodični ratovi zvijezda: Angelina Jolie i Brad Pitt nisu jedini

Piše: L. K. P.

Kada su 23. avgusta 2014. svijet obišle idilične fotografije s vjenčanja glumačkog para Angeline Jolie i Brada Pitta na kojima sretno poziraju sa svojih šestero djece čiji su crteži bili oslikani na majčinoj vjenčanici, činilo se da bajke koje su nam pričali u djetinjstvu ipak postoje. No, samo dvije godine kasnije dogodio se potpuni preokret , Angelina je predala papire za razvod mjesec dana nakon druge godišnjice braka, a 11 godina otkako su se zaljubili tokom snimanja filma “Gospodin i gospođa Smith”. Jer, ispostavilo se da se fatalni gospodin Smith u alkoholiziranom stanju pretvara u zlostavljača, što ga je u konačnici dovelo do razilaženja s djecom i razvoda braka. Sve je kulminiralo svađom u privatnom avionu 2016. kada je pod utjecajem alkohola izgubio kontrolu te vikao i udario sina Maddoxa koji je u bračnoj svađi zauzeo majčinu stranu.

Angelina Jolie više je puta ponovila da je tokom braka strahovala za svoju djecu, a nedavno je objavljen Instagram story 19-godišnjeg Paxa, star tri godine, u kojem napada oca.

Pax kaže da im je otac od života napravio pakao. Nekoliko dana prije i njegova kćerka Zahara izbacila je iz svoga imena očevo prezime, pa se sad potpisuje kao Zahara Jolie.

Međutim, što se zaista događalo unutar četiri zida njihove porodice u kojoj su odnosi bili uvelike narušeni najbolje zna njihovo troje usvojene djece: Maddox, Pax i Zahara te troje biološke: Shiloh i blizanci Vivienne i Knox.

Prisjetili smo se još nekih porodičnih svađa iz svijeta poznatih koje su intrigirale javnost.

Iako je Drew Barrymore glumila u četrdesetak filmova, najzanimljiviji bi bio onaj scenarij u kojem bi prepričala vlastiti život jer ono što su joj priuštili njeni roditelji zaista je užasno. Majka Jaid (pravog imena Ildiko) preko kćerke je liječila svoje životne frustracije, a otac John Barrymore bio je alkoholičar koji je zlostavljao njenu majku, tukao je tokom trudnoće, a batine nisu bile strane ni djevojčici.

– Nisam željela živjeti u tami. Sada kada se osvrnem na svoje djetinjstvo, ni sama ne znam kako sam sve to preživjela. Svko u životu ima izbor, a moj je bio da se ne “ugušim” zbog onoga što sam proživjela, rekla je glumica.

Odrastanje u disfunkcionalnoj porodici i haos koji je proživjela u djetinjstvu motivirao ju je da bude dobra majka i uzor svojim dvjema kćerkama.

Dok se cijeli svijet divio talentiranom dječaku koji je šarmirao ulogom u filmu “Sam u kući”, Macaulay Culkin privatno je proživljavao pravi pakao. Otac Kit uveo ga je u svijet kinematografije kada su mu bile samo četiri godine jer je i sam želio postati glumac pa kada je uvidio da njegov sin skriva golemi talent – više nije odustajao. Pohlepno je kontrolirao i trošio sav njegov novac jer je Macaulay snimajući filmove do svoje desete godine već postao milioner. Sve je to bilo suprotno dječakovim željama, no on u porodici nije imao pravo glasa.

– Često mi je govorio da će me udariti ako ne budem uspješan i dobar. Mogao bih vam pokazati ožiljke da želim. Sve što je on pokušao učiniti u životu ja sam postigao kada mi je bilo samo deset godina. Zlostavljao me psihički i fizički, otkrio je svojevremeno glumac i dodao kako s ocem, za kojeg kaže da je neupitno loša osoba, ne razgovara od 1995. Godinu dana ranije njegovi su se roditelji razveli i za taj period tvrdi da je bio najbolji u njegovom životu jer je napokon mogao izaći iz glumačkog svijeta i prestati nositi teret hranitelja porodici.

Pjevačica Mariah Carey odmalena je bila izložena nasilju, što je detaljno objasnila u svojim memoarima “The Meaning of Mariah” kada se iznova sukobila s porodicom. Osim što je svjedočila verbalnim i fizičkim svađama roditelja, opisuje i loš odnos sa sestrom i bratom. Osam godina starija sestra Alison u djetinjstvu joj je davala Valium da je ne gnjavi kada bi je morala čuvati, a u trenucima bijesa izlijevala bi joj vreli čaj po leđima, zbog čega je imala opekline trećeg stupnja. Nerijetko bi je nudila drogom, a kada je Mariah imala samo 12 godina, pokušala ju je podvoditi starijem muškarcu. Sestra je tužila zbog opisanih scena iz djetinjstva, a njen stariji brat Morgan autobiografiju je nazvao “djelom natovarenih laži”. Ne samo da je nije štitio već je i verbalno maltretirao zbog tamnije boje kože.

Pjevačici je 2001. dijagnosticiran bipolarni poremećaj koji je od javnosti uspijevala prikriti duga dva desetljeća.

– Nisam željela vjerovati. Donedavno sam živjela u izolaciji i stalnom strahu da će me neko otkriti. To mi je postalo preteško, nisam više mogla nastaviti tako živjeti, pa sam potražila pomoć. Okružila sam se pozitivnim ljudima i potpuno sam se posvetila onome što volim – pjevanju i pisanju muzike, izjavila je pop-diva, ne krijući da se cijeli život osjećala kao autsajder u vlastitoj porodici.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti