Recept Emine Jahović za pastu sa crvenim sosom će oduševiti ljubitelje italijanske kuhinje.
Da je Emina Jahović sjajna pjevačica odavno je poznato, no malo ko zna da se ona i u kuhinji fenomenalno snalazi.
Razne vrste jela sprema za svoje najmilije, a najnoviji recept Emine Jahović će oduševiti ljubitelje tjestenine.
Jednom prilikom je otkrila tajne sastojke za čuvenu pastu sa crvenim sosom koju njeni sinovi Jaman i Javuz obožavaju,
a recept Emine Jahović će, sigurno, i vas oduševiti.
Sastojci:
- 1 veći plavi patlidžan
- 1 glavica crnog luka
- 1 čen bijelog luka
- 1 ili 1,5 konzerva paradajza
- kopar
- 2 kašike sitno sjeckanog sušenog paradajza
- malo bibera
- malo šećera
- maslinovo ulje za prženje patlidžana i luka
- parmezan
- so, biber, origano
Recept se vrlo jednostavno priprema
Plavi patlidžan isjeckajte na sitne dijelove i propržite na maslinovom ulju. U drugoj tavi izdinstajte sitno isjeckan luk, dodajte bijeli luk, usitnjen sušeni paradajz, zatim onaj iz konzerve i na kraju plavi patlidžan.
Začinite po želji i ukusu, a zatim kuhajte na laganoj vatri jedno 15-20 minuta.
Za to vrijeme skuhajte tjesteninu, ali pazite da se ne prekuha.
Za sam kraj sve promješajte i preko dodajte rendani parmezan.