Zavirite u apartman koji je Petar Grašo kupio na olimpijskoj ljepotici: Sarajevo mi je na 20 minuta vožnje, a u tom gradu uvijek se osjećam lijepo

Piše: L. K. P.

Petar Grašo promišljeno ulaže u turizam te je postao vlasnik luksuznog apartmana na Jahorini u sklopu kompleksa smještenog stotinjak metara od skijaške staze i s pogledom na gustu borovu šumu na nešto više od 1.500 metara nadmorske visine. U istom kompleksu navodno su apartmane rezervirala mnoga poznata imena s regionalne sportske i umjetničke scene.

Jahorina se kao destinacija, posljednjih desetak godina ugostiteljskom ponudom, skijaškim stazama i infrastrukturnim sadržajima svrstala uz bok najprestižnijim europskim ski resortima. Doživjela je procvat i nekretninski bum odnosno značajna ulaganja pa stoga ne čudi da je postala magnetom za poznate osobe iz cijele regije.

Grašina nova vikendica nalazi se u sklopu ekskluzivnog kompleksa Monterra, investicije teške najmanje 15 miliona eura. Upravo u Termagu Grašo će održati koncert 27. januara iduće godine.

– Jahorinu vole svi jer je ona izvorište gostoljubivosti, pozitivne energije i dobre zabave za cijelu regiju. Zbog blizine joj gravitira dosta Dalmatinaca ali i Zagrepčana, a tamo često vidim i drage prijatelje iz Slovenije, BiH i Srbije. Ja cijeli život skijam u zapadnoj Europi i apartman na Jahorini nisam kupio samo zbog skijanja već zato što je ona jamac mira i autentične zimske idile. Osim toga Jahorina je blizu bilo da stižem iz Splita ili Zagreba. Priroda je netaknuta, infrastruktura kvalitetna tako da destinacija suštinski nudi isto što i skijališta diljem Europe samo uz više mira, a što je idealno za obiteljski odmor. U konačnici i Sarajevo mi je na 20 minuta vožnje, a u tom gradu uvijek se osjećam lijepo i dobrodošlo, pojasnio je Grašo i otkrio da će mu susjed u apartmanu biti i kum Tomaž Kavčić, najcjenjeniji slovenski chef i vlasnik restorana.

– Tomaž i ja smo kumovi, a on će u sklopu Monterre svojim gastronomskim znanjem i iskustvom vođenja najzahtjevnijih kuhinja oplemeniti restoran čije otvaranje uskoro slijedi. Simbolično ćemo Tomaž i ja ujedno biti i kumovi restorana, pohvalio se Grašo dodajući kako ne sumnja u sposobnosti svoga kuma koji je zanat pekao kuhajući za većinu euvropskih predsjednika pa čak i za glumca Georgea Clooneyja.

Inače, cijenu apartmana u Monterri nije moguće pronaći, ali javno su dostupne informacije koje sugeriraju kako se kvadrat kreće između 2.700 do 4.000 eura. Prema pisanju medija, riječ je o dosad ‘neviđenom kompleksu apartmana na ovim prostorima, a koji je građen po najvišim arhitektonskim, dizajnerskim i tehnološkim standardima’.

Pročitajte još