Kako je Lepa Brena čestitala Bobi Živojinoviću 32. godišnjicu braka

Piše: L. K. P.

Lepa Brena i Slobodan Boba Živojinović danas slave 32. godišnjicu skladnog i sretnog braka.

Pjevačica je tim povodom na Instagramu podijelila dvije prelijepe fotografije s njihovog vjenčanja, uz riječi “Sretna godišnjica”, podsjetivši svoje pratioce da je na današnji dan te davne 1991. rekla “da” čovjeku svog života.

Ona je podijelila dva portreta, na kojima vidimo Bobu i nju u trenucima velike sreće, a prva je nastala tokom plesa u Breninoj čuvenoj plavoj toaleti, dok su za drugu pozirali dok je još bila u vjenčanici.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lepa Brena (@lepabrenaa)

Podsjetimo, par se zakleo na vječnu ljubav u hotelu “Interkontinental”, pred više stotina zvanica koje su iz cijelog svijeta došle kako bi prisustvovale njihovom glamuroznom slavlju.

Vjenčanje koje su mediji prozvali “svadbom vijeka” privuklo je toliko pažnje jugoslovenske javnosti da je čak prekinut i “Dnevnik” kako bi se par uključio uživo u televizijski program.

Prema pisanju medija, za organizaciju proslave je izdvojeno oko 50.000 njemačkih maraka, gosti su uživali u 650 različitih vrsta jela. Bila je tu i posebna torta na pet spratova, ukrašena jestivim reketima i gramofonskim pločama.

Za dobro raspoloženje bila je zadužena pjevačica Vesna Šokčić, a kada je došlo vrijeme za bacanje bidermajera – on je završio u rukama Dragane Mirković.

Lepa Brena je, inače, nosila vjenčanicu koju je modna kuća Dior izradila specijalno za nju, a u pitanju je bila romantična kreacija u duhu tadašnje mode, dok je Boba nosio klasično crno odijelo s bijelom košuljom.

U tom trenutku teniser je već bio ponosni otac Filipa Živojinovića, kojeg je dobio u braku sa Zoricom Nakić, a u narednim godinama su Brena i on dobili sinove Stefana i Viktora.

Pročitajte još