Evo koliko je Aleksandra Prijović zaradila na pet Arena: Profitirali i taksisti, konobari…

Piše: L. K. P.

Aleksandra Prijović ima 28 godina i rekorderka je u popunjavanju Arene Zagreb. Njoj je uspjelo održati pet koncerata u šest dana, na kojima je okupila oko 90 hiljada ljudi. Mnogi su se zapitali koliko je ‘Prija‘, kako joj tepaju fanovi, zaradila na tim nastupima te koliko je sve to koštalo?

Kako piše portal 24 sata, Prijović je samo od prodaje ulaznica zaradila 2,780.000 eura. Tu su i troškovi zakupa Arene, scenografija, svjetla, bend… Prema cjenovniku zagrebačke Arene, zakup prostora za pet koncerata platila je oko 120 hiljada eura. Kako piše na stranici Arene, dvorana može primiti 22 hiljade posjetitelja, no na koncertima Aleksandre Prijović 150 barskih stolova smanjilo je tu mogućnost.

Procjenjuje se da je svake večeri na njenim koncertima bilo prisutno oko 18 hiljada fanova.

Od njezinih koncerata profitirali su i taksisti. Obrtnici iz Slavonije obožavateljima su dali odličnu ponudu – pokupe ih na kućnoj adresi, dovezu do Arene Zagreb, a onda ih vrate kućama. Sve to za 50 eura, piše 24 sata.

Cijene za grupe kretale su se oko 50 eura. Tako bi za 16 putnika po koncertu ovaj obrtnik zaradio 800 eura. U pet dana zarada je bila oko 4.000 eura, a kad se oduzme trošak goriva, u džep bi pospremili 3.500 eura.

Turistička agencija Potepuh iz Međimurja u svom je prijevozu otišla korak dalje – nudili su piće dobrodošlice i kuhano vino te party atmosferu.

Zaštitari, garderobijerke i konobari u Areni također su dobro zaradili. Na garderobama je radilo 50 osoba, zaštitara je bilo 200, a konobara 180.

– Bilo je dosta napojnica, rekle su djevojke iz garderobe za 24 sata.

Iz Turističke zajednice grada Zagreba poručili su da je tokom razdoblja od 1. do 5. decembra broj dolazaka u odnosu na prošlu godinu bio veći za 22 posto, a broj noćenja veći za 14 posto.

Aleksandra Prijović tokom koncertne sedmice s porodicom, prijateljima i bendom odsjela je u hotelu Esplanadi. Noć u njihovu Deluxe apartmanu iznosi oko 400 eura. Pa, kad se sve oduzme i zbroji, piše 24 sata, Prija je zaradila oko 2,5 miliona eura.

Pročitajte još