Tužna životna priča Olivera Dragojevića: Imao bi tri sestre, a nijednu nije upoznao

Piše: I. H.

Oliver Dragojević imao je blistavu karijeru, a u njegovoj porodici dešavale su se strašne stvari i prije nego što se on rodio.

Da je živ, legendarni pjevač bi proslavio 7. decembra 76. rođendan. No, nakon teške bolesti, preminuo je 29. jula 2018.u splitskoj bolnici, u kojoj je proveo posljednjih mjesec dana svog života.

 

Naime, njemu je u septembaru 2017. godine dijagnosticiran karcinom pluća, nakon čega je krenuo na hemoterapije, nažalost, neuspješne. Mjesec dana kasnije, obratio se javnosti izjavom da je dobro i da mu treba mira i privatnosti u trenucima kada se bori s bolešću.

 

Rođen je u Splitu kao peto i najmlađe dijete Mate i Kate. Ime je dobio po junaku Čarlsa Dikensa, Oliveru Tvistu. Imao je tri sestre, Gloriju, Mariju i Tatjanu, ali nikada ih nije upoznao jer su sve tri umrle prije njegovog rođenja.

“Ja sam zadnji od porodice Dragojević. Imao sam tri sestre koje su umrle. Sestra, koja je imala pet godina, umrla je u El Šatu u Africi u izbjegličkom kampu za vrijeme Drugog svjetskog rata. Umrla je od salmonele. Bila je u engleskoj bolnici, ali u to je vrijeme salmonela bila vrlo opasna. To je za majku bilo jako teško doba. Tada je tata odigrao glavnu ulogu. Onda smo na svijet došli brat i ja”, rekao je jednom prilikom.

 

Druge dvije sestre umrle su u Veloj Luci odmah poslije porođaja. Prve godine, sa starijim bratom Aljošom proveo je u Veloj Luci, a porodica se preselila u Split kad je Oliverov otac dobio posao u Lučkoj kapetaniji, piše Story.hr.

Pročitajte još