Idealna za praznike: Frizura Margot Robbie se pravi lako, a dobit ćete glamurozan i retro efekat

Piše: I. H.

Holivudska glumica Margot Robbie prije četiri mjeseca završila je promociju novog “Barbie” ostvarenja, no izgleda da je ova ljepotica i dalje inspirisana junakinjom svog filma.

Nedavno je na dodjeli Gotham filmskih nagrada u New Yorku ponijela još jedno izdanje inspirisano slavnom Barbikom. Naime, ona je rekreirala izdanje Black Magic Barbike iz 1964. godine, za koju se inače priča da je omiljena verzija Rut Hendler, žene koja je i izumila ovu lutku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bryce Scarlett (@brycescarlett)

Margot je tom prilikom uskočila u malu, crnu haljinu od satena dužine do koljena, preko koje je ogrnula elegantan ogrtač koji krasi crna mašna u predjelu vrata.

 

Izdanje je upotpunila crnim, trendi Barbie papučama i crnom clutch torbicom, te bisernim naušnicama, no pažnju je ukrala njena predivna, a jednostavna frizura.

Iako je šminka lijepe plavuše bila nenametljiva, glamur je donijela njena fantastična frizura koja može da posluži kao sjajna inspiracija za nadolazeće praznične dane i brojne zabave i proslave koje ih prate.

 

Frizer slavne glumice, Bryce Scarlett odlučio se da njenu kosu podigne u visoki rep u Barbie stilu, koji je istovremeno simpatičan, elegantan i retro. Rep je podignut visoko, a oko njega je omotan pramen kose kako bi skrio gumicu, a krajevi kose su uvijeni spolja kako bi se dobio privlačan ton 60-ih.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bryce Scarlett (@brycescarlett)

Scarlett je podijelio glumičinu kosu na razdjeljak na stranu, pa jedan deblji pramen prebacio iza uha, što je dalo poseban pečat ovoj frizuri.

 

Lako je napraviti ovakav rep, potrebni su vam samo dobra gumica za kosu, fen i četka za uvijanje i malo laka za kosu. Ako niste stručni, pokažite fotografiju svom frizeru i uživajte u chik i elegantnoj frizuri u svečanim prilikama.

Pročitajte još