Engleska princeza progovorila o svojim najtežim trenucima: Znala sam vrištati u jastuk

Piše: L. K. P.

Princeza Eugenie, mlađa kćerka Sarah Ferguson i crne ovce kraljevske porodice, skandalima osramoćenog princa Andrewa, usprkos tituli oduvijek je nastojala voditi normalan život te je godinama djelatnica umjetničke galerije galeriji Hauser & Wirth u Londonu.

Omiljena unuka preminule kraljice Elizabete II, kako je zovu britanski mediji, nedavno je iskreno progovorila o mukama žongliranja između porodice i posla.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Princess Eugenie (@princesseugenie)

Princeza Eugenie (33) rekla je da je znala u svojem domu i ‘vrištati u jastuk’ kada bi pritisak postao neizdržljiv.

Ona i njen suprug Jack Brooksbank žele dati dobar primjer svojim sinovima Augustu, starom dvije godine, i Ernestu, starom šest mjeseci, zahvaljujući brojnim obvezama izvan posla ravnateljice galerije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Princess Eugenie (@princesseugenie)

Princeza je osnovala dobrotvornu organizaciju Anti-Slavery Collective još 2017. sa svojom najboljom prijateljicom Julijom de Boinville, no priznaje da nije lako uskladiti potrebe svojih dječaka sa zakladom i njezinim poslom ravnateljice galerije.

– Što se tiče toga kako sve to usklađujem s porodičnim životom, prilično je teško. Ponekad sam znala i vrištati u jastuk. Moj stariji sin, koji je tek progovorio, često pita kad sam izvan sobe u uredu: ‘A gdje je mama?’. Ali želim da budu u stanju promijeniti svijet nekad pa se nadam da dajem dobar primjer u tom smislu, rekla je Eugenie u ranijem intervjuu. Princeza je rekla da ne želi ne provoditi previše vremena na telefonu kada je sa svojim sinovima kako bi im posvetila punu pažnju.

Pročitajte još