Jelena Đoković otkrila tajnu doručka zbog kojeg njena djeca skoro nikada nisu prehlađena

Piše: L. K. P.

Poznato je da su Novak Đoković i njegova supruga Jelena zagovornici zdrave ishrane, a svoje navike prenose i na djecu, ističući da im odgovara i da su nikad zdravija. Stefan (9) i Tara (6), po riječima njihove majke, rijetko kada imaju problema zbog prehlade.

Jelena tvrdi kako je ključ te tajne upravo u zdravom doručku. Za doručak koristi kokosovo mlijeko u koje umiješa sjemenke, i to redom chia sjemenke, sjemenke konoplje, maka, lana… Večer ranije ih natopi mlijekom, a onda jutrom dodaje vaniliju, svježe voće i svježe cijeđen sok.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf)

Jednom je prilikom istakla da su i Stefan i Tara sada samo na biljnoj prehrani, prenosi Blic. Maleni Đokovići su vegetarijanci, žive bez mesa i ribe, a njihovi roditelji tvrde kako sve što im nedostaje dobivaju preko suplemenata.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf)

– Stefan je imao normalnu ishranu s mesom i ribom prvih godinu i pol dana, a onda je prešao na biljnu ishranu i mnogo je dobro i mnogo je zdrav, a Tara je od početka do kraja, samo na biljnoj ishrani, hvala bogu nikada nismo imali problema s njenim zdravlje, objasnila je.

Pročitajte još