Amal Clooney je kraljica glamura: Niko ne bira tako dobre haljine

Piše: L. K. P.

Amal Clooney podržala je novi redateljski uradak svog supruga Georgea Clooneyja i film ‘The Boys in the Boat’ dolaskom na njegovu svečanu projekciju u filmskom studiju MGM-a

U sezoni blagdanskih zabava, ali i izvan nje, zanosna Amal Clooney velika je pobornica nošenja svjetlucavih krpica, što je nanovo imala priliku potvrditi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @__amal_clooney_

Na specijalnoj projekciji plijenila je posebnu pažnju u svjetlucavoj midi haljini crvene boje.

Njen glamurozni look, kao stvoren za blagdanske zabave, stiže ravno s modne piste. Odabranu kreaciju bez rukava potpisuje brend 16Arlington i dio je njegove nadolazeće kolekcije za sezonu proljeće/ljeto 2024. godine.

Pripijena haljina sadržavala je predimenzionirane ljuske i podjednako sjajne srebrne detalje oko vrata i ruku, a izgled je uparila s metalik srebrnim salonkama u špic i zlatnom clutch torbicom.

Ovo je drugi svjetlucavi look slavne advokatice protekle sedmice, nakon što je brojne oduševila u haljini Ateliera Versace na crvenom tepihu londonskog Royal Albert Halla, u sklopu nove dodjele Fashion Awards.

Amal svakako ima afiniteta prema šljokicama, o čemu svjedoče njeni mnogobrojni svjetlucavi lookovi na crvenom tepihu, ali i izvan njega.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @__amal_clooney_

Ove godine nosila je nekoliko blistavih primjeraka, uključujući srebrnu mini haljinu za julski izlazak sa suprugom, svjetlucavu bijelu haljinu na dodjeli nagrada Albie Zaklade Clooney u septembru i minijaturnu Pradinu haljinu, po uzoru na disko kuglu, za noćni izlazak u Velikoj Jabuci.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @__amal_clooney_

Pročitajte još