Dakota Johnson priznaje: Spavanje mi je najveći prioritet u životu

Piše: I. H.

„Nemam određeno vrijeme buđenja. Ono zavisi o tome što mi se događa u životu. Ako ne radim i imam slobodan dan u ponedjeljak, spavat ću koliko mogu. Spavanje mi je prioritet u životu”, objasnila je zvijezda trilogije Fifty Shades, Dakota Johnson piše Dailymail.

 

Glumica je dodala da smatra kako nije funkcionalna ako spava manje od deset sati, a bez problema može odspavati i po četrnaest. Objašnjavajući svoju self-care rutinu, 34-godišnjakinja navela je kako se pokušava brinuti o sebi i mentalnom zdravlju te da joj je važna meditacija zbog tjeskobe.

Otkrila je kako meditira dva puta dnevno jer joj usredotočenost na disanje tokom meditacije pomaže s tjeskobom. Osim toga, dodala je kako će bez razmišljanja otići i pripremiti sebi kupku u bilo koje doba dana ako se osjeća preplavljenom emocijama i misli da joj treba predah od svega.

Inače, Johnson je u vezi s pjevačem grupe Coldplay Chrisom Martinom od 2017. godine, za kojeg navodi da joj pomaže kada se suočava s teškim danima. Glumica se bori s depresijom od svoje petnaeste godine, a već je nekoliko puta iskreno govorila o svojim poteškoćama s mentalnim zdravljem i isticala da joj humor služi kao svojevrsni odbrambeni mehanizam.

„Mislim da većinu vremena o depresiji ili anksioznosti govorim kroz šalu na svoj račun. Lakše mi je nekoga pogledati u oči ako nosim masku komedije. Komedija mi cijeli život služi kao alat za prekrivanje boli i mislim da to nije loša stvar. Pomaže mi jer ponekad, ako se ne nasmijem, zaplakat ću“, objasnila je glumica koju ćemo iduće godine moći gledati i u filmu Madame Web, spin-offu Spider-Mana u kojem će glumiti lik Cassandre Webb.

„Najvažnija stvar kod depresije je naučiti biti u redu s tim da zapravo nikad nema trenutnog odgovora niti postoji kraj”, rekla je glumica i istakla koliko su joj pomogli roditelji, hollywoodske zvijezde Don Johnson i Melanie Griffith, tako što su je, zbog njihovog javnog razvoda 1996. godine, vodili na terapiju od sedme godine, prenosi Gloria.

Pročitajte još