Zavirite u dom Alke Vuice: Elegancija i jedinstvenost do posljednjeg detalja

Piše: I. H.

Iako danas živi u Zagrebu, Alka Vuica zbog posla mnogo vremena provodi u Istri. Rođena je u Umagu i kad god može, skokne do rodnog mjesta poznatog i po teniskom turniru.

Njen dom je pravi odraz kreativnosti, a potrudila se i da svaki kutak uredi po svom ukusu. Drugim riječima, prava hedonistička i umjetnička oaza.

 

 

“Najluđe što sam uradila? Kupila sam kuću, a nisam bila kreditno sposobna.” – otkrila je jednom prilikom Alka.

Ova popularna pjevačica i kantautorica specifičnog imidža istakla je da se ne kaje, jer ne kaže se za džaba “svoja kućica, svoja slobodica”.

 

 

Kuhinjom Alke Vuice dominira bijela boja, od pločica do kuhinjskih elemenata, a ima i drvenarije fine izrade, koja prostoru daje poseban šarm.

A bijela je zastupljena i u prostranom dnevnom boravku. Čisto, elegantno, a slaže se sa svakom varijantom. Zidove krase odabrane umjetničke slike.

 

Alkina najveća ljubav bio je Vuk Veličković, alijas Vuk Vidor, sin čuvenog slikara Vlade Veličkovića.

Upoznali su se 1988. godine, a iako nisu ostali zajedno, i danas su veoma bliski prijatelji za šta je najzaslužniji njihov sin Arijan.

On je uspješan DJ i producent, a studirao je u Londonu, gdje je sarađivao sa poznatim muzičkim imenima.

U vrijeme velikih praznika, za trpezarijskim stolom okupi se cijela porodica.

Pratiteljima na Instagramu Alka često odškrine vrata svog doma, pa smo tako zavirili i u jedan kutak gdje su u prvom planu knjige, ukrasne kutije, velika lampa, crvena fotelja i – kućni ljubimac.

 

Pročitajte još