Taylor Swift slavi 34. rođendan: Oglasila se na Instagramu i u sat vremena skupila više od milion lajkova

Piše: L. K. P.

Taylor Swift danas slavi 34. rođendan. Tim je povodom na svom Instagram profilu objavila isječak iz koncertnog filma Taylor Swift: The Eras Tour, koji dokumentira Swiftinu koncertnu turneju 2023. – 2024. Pozvala je pratitelje da s njom pogledaju film na raznim streaming-servisima i proslave njen rođendan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift)

– P.S. Pričajte mi koliko god želite da pretjerano upotrebljavam emotikone, ali nitko nije ponosniji od mene što je milenijalac. I rođendan mi je danas, dodala je u opis objave koja je u samo sat vremena skupila više od milion lajkova.

S 34 godine Swift, dobitnica 12 Grammyja, vjerovatno se nalazi na vrhuncu svoje karijere. Postala je najslušanija umjetnica na Spotifyu globalno ove godine, nakon što je Bad Bunny držao vrh tri godine zaredom. Njene pjesme prikupile su više od 26.1 milijardu streamova od početka godine.

U novembru je oborila Grammy rekorde pjesmom Anti-Hero, postavši prva umjetnica koja je dobila sedam ukupnih nominacija za pjesmu godine. Također je ove godine osvojila Grammy za najbolji glazbeni video za All Too Well: The Short Film. Swift je osvojila devet nagrada na dodjeli MTV Video Music Awardsa, na kraju izjednačivši rekord za najviše osvojenih nagrada na jednoj dodjeli.

Nedavno ju je časopis Time proglasio osobom godine. Slična priznanja zaradila je od časopisa People, koji ju je proglasio najintrigantnijom osobom 2023. godine, i Forbesa, koji ju je postavio na prvo mjesto liste najmoćnijih žena u medijima i zabavi širom svijeta.

Pročitajte još